Toyota Land Cruiser 6x6, το αντίπαλον δέος της G63 AMG 6x6

Toyota Land Cruiser 6x6, το αντίπαλον δέος της G63 AMG 6x6

Δύο εταιρείες, μια από το Dubai και μια από την Αυστραλία ένωσαν της δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός 6τροχού Land Cruiser που δεν σταματά πουθενά.

Η Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 σαφώς και πρόκειται για ένα τερατώδες αυτοκίνητο ειδικού προορισμού (αλήθεια, ποιου;) και η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε πάνω από 100 κομμάτια, πριν περατωθεί η παραγωγή του.

Αν όμως επιμένετε να ψάχνετε για ένα 6τροχο SUV, αυτό το Toyota Land Cruiser που μπορείτε να δείτε στο video, ίσως καλύπτει τις ανάγκες σας τώρα που δεν υπάρχει πια το G63 AMG 6x6 και μάλιστα πιο φθηνά.

Το G63 AMG 6x6, για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη σχετικά με τις προδιαγραφές αυτού του 4τονου τέρατος, που έχουμε ήδη οδηγήσει, κινείται από ένα διτούρμπινο μοτέρ V8 που αποδίδει 544 PS και 77,3 kgm που μεταδίδονται και στους έξι τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν 7G-TRONIC. Το Land Cruiser δεν διαθέτει τόσο εξεζητημένες μηχανολογικές λύσεις, αρκούμενο σε έναν «ταπεινό» 4λιτρο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V6 που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν.

Η NSV δηλώνει ότι αποδίδει μέγιστη ισχύ 403 PS και μέγιστη ροπή 50,3 kgm, ωστόσο υπάρχει και η οψιόν ενός 4,5λιτρου V8 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σύμφωνα με το κλιπάκι, το Toyota υπερέχει σε αξιοπιστία, και το γιγάντιο κείμενο που συνοδεύει το video φτάνει τόσο μακριά ώστε να δηλώνει ότι το αυτοκίνητο είναι «σχεδόν άθραυστο». Εμείς πάντως δεν θα λέγαμε «όχι!» να προσπαθήσουμε να το σπάσουμε στο επόμενο DRIVE Trophy, τώρα που η πλειονότητα των SUV έχει καταντήσει «μη μου άπτου».

Σύμφωνα με το video το Land Cruiser 6x6 είναι προϊόν συνεργασίας της NSV Automotive από το Dubai  και της αυστραλέζικης Multidrive Technology, στις οποίας το website βλέπουμε ότι ειδικεύεται σε μετατροπές Land Cruiser για στρατιωτική χρήση, για υπηρεσία σε ορυχεία και πυρόσβεση, οπότε μπορούμε μάλλον να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας ότι οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για τέτοιου είδους μετατροπή.

Στο τέλος του video που θα παρακολουθήσετε μπορείτε να δείτε κάποιες από τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του Land Cruiser 6x6. Αυτές σαφώς και δεν μπορούν να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τις αντίστοιχες του Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 και πρόκειται για ένα πιο οικονομικό συμβιβασμό.

Να σας θυμίσουμε ότι 6τροχες μετατροπές έχουμε δει ακόμη από τη Kahn Design με ένα 6τροχο Flying Huntsman βασισμένο στο Land Rover Defender και ένα βελτιωτή από τη γείτονα Βουλγαρία, τη Vromos, με ένα Toyota Hilux 6x6!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube