Το SEAT Leon ST FR με 210 PS είναι hot και συμφέρει [video]

Το SEAT Leon ST FR με 210 PS είναι hot και συμφέρει [video]

To Leon ST δεν έχει την απόλυτη νομή του τμήματος της αγοράς των στέισον που ανήκει, αλλά με τη βελτίωση της DF Automotive θα μπορούσε να βάλει τις βάσεςι για να το κάνει.

Το Golf Variant είναι πιο premium και πατά εξίσου καλά, ενώ το Octavia Combi είναι πιο ευρύχωρο και μπορείς να το παραγγείλεις σε RS TDI.

Αλλά το σπανιόλικο βάγκον είναι για πολλούς προτιμότερο διότι είναι κουλ. Παρότι ο Έλληνας ξορκίζει παντί τρόπω τον «υδραυλικό» που κρύβεται πίσω από κάθε στέισον, η αιχμηρή σχεδίαση του SEAT Leon ST θα μπορούσε ακόμη και στην ελληνική πραγματικότητα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς προσφέρει πολλά για λιγότερα χρήματα από την αξία του. Και ίσως θα μπορούσε να θέλξει νέους αγοραστές που δεν βλέπουν όλα τα στέισον ως απογόνους ενός γαλατάδικου Opel Rekord Caravan.

Φυσικά, ακόμη και κάτω από ένα Leon ST καθένας ονειρεύεται για το εαυτό του να είναι Curpa 290. Ωστόσο, ακούγεται οικονομικό μόνο στην περίπτωση που το συγκρίνεις με τα 40+ χιλιάρικα ενός Golf R Variant. Στοκ και βασικό κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ €31.850 (χειροκίνητο) και πάντα ένα δύο έξτρα είναι απαραίτητα για να βάλεις τη δική σου πινελιά εξατομίκευσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε SEAT Leon ST 290 Cupra

Αλλά, για στάσου! Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική. Το ST FR με τον 1.8 TSI, με €24.150 και σαsμάν DSG. Όχι μόνο αποδίδει 180 άλογα και 25,5 χιλιογραμμόμετρα, αλλά με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι αυτή η ανεξάρτητη ανάρτηση θα βρίσκεται εκεί για τα (άνετα) βολτάδικα και για τα (αποτελεσματικά) γρήγορα. Φυσικά μπορείτε να κινηθείτε ψηλότερα, ανεβαίνοντας 200 κυβικά και αλλάζοντας καύσιμο για ένα 2.0 TDI και 184 άλογα. Αλλά άμα υπάρχει μια καλή βενζίνη και δεν είσαι εμπορικός αντιπρόσωπος να ξεκωλ@@@σαι στο χιλιόμετρο γιατί να του αλλάξεις τα πετρέλαια; Χώρια που είναι €3.250 ακριβότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε SEAT Leon FR 1.8 TSI

Τώρα όμως άμα έχεις κολλήσει για περισσότερη δύναμη, ε… Γι’ αυτό θα σου μιλήσουμε. Υπάρχει ένα μαγαζί στη Γερμανία, που το λένε DF Automotive, και που πιάνει το Leon ST FR και στο κάνει τουμπανάκι. Τα στοκ νουμεράκια ανεβαίνουν, από τους 180 στους 210 PS και από τα 25,5 στα 31,6 kgm (προφανώς αν έχεις χειροκίνητο σασμάν).

Μπορεί το Leon ST FR να μην γίνεται Audi RS6, αλλά σαφώς θα σε διασκεδάσει μέχρι να γίνεις αρκετά πλούσιος και να αγοράσεις ένα V8. Και μην νομίζετε ότι τα 30 παραπάνω άλογα πάνε ξεροσφύρι. Η DF Automotive φροντίζει να του φορέσει ζάντες OZ Superturismo 8,5Jx20” με λάστιχα Syron Race 1 Plus χαμηλού προφίλ -235/30 R20.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε SEAT Leon Cupra 290

Και για τα καταφέρνει καλύτερα στις «γωνίες» των δρόμων, η στοκ ανάρτηση αναβαθμίζεται με ένα σετ Variant 1 KW coil-overs. Και εμείς θα προτείναμε μια αλλαγούλα στην εξάτμιση, διότι αυτό το τούρμπο 1.800άρι εκλιπαρεί για φαρδύτερες μπούκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube