Tο πιο γρήγορο Mitsubishi Evo του κόσμου είναι ελληνικό! Δείτε πώς επιταχύνει [video]

Tο πιο γρήγορο Mitsubishi Evo του κόσμου είναι ελληνικό! Δείτε πώς επιταχύνει [video]

Έχει φτιαχτεί από την Extreme-Tuners στην Αθήνα και κάνει το 400άρι σε 7,9” με ταχύτητα εξόδου 300 km/h!

Τα Mitsubishi Lancer Evo VIII και Evo IX είναι για πολλούς τα καλύτερα από τις 10 γενιές του μοντέλου, χρησιμοποιώντας εδώ και 14 χρόνια τεχνολογία που τώρα αρχίζει να διαδίδεται σε άλλα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Ως εκ τούτου ήταν και παραμένουν τα αγαπημένα των βελτιωτών. Οι περισσότεροι από αυτούς βελτιώνουν το αυτοκίνητο σφαιρικά, σε επιδόσεις και στρίψιμο. Τι γίνεται όμως αν ένας βελτιωτής ασχοληθεί αποκλειστικά με τις επιδόσεις στην ευθεία, τραβώντας τα πράγματα στα άκρα;

Αυτό έκανε η ελληνική eXtreme-tuners, φτιάχνοντας ένα Evo τέρας, που πρόσφατα (στις 27/5) έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι από στάση.

Ο κινητήρας του έχει φτιαχτεί από την αρχή, με μειωμένη διαδρομή εμβόλων που δίνει κυβισμό 1.800 cc, όλα τα εσωτερικά του εξαρτήματα αλλαγμένα με άλλα, από εξωτικά υλικά, κι ένα τούρμπο με ανθρακονημάτινη φτερωτή, τόσο μεγάλο που εξέχει πάνω από το καπό!

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, ο κινητήρας αποδίδει περίπου 1.700 ίππους στο στρόφαλο και το αυτοκίνητο έχει κάνει το 1/4 του μιλίου (402 m) σε 7,902” με ταχύτητα εξόδου 298,26 km/h – επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!

Δείτε το θηρίο στη συγκεκριμένη προσπάθεια στο drag strip του Τυμπακίου Κρήτης, να ψαρεύει τρομακτικά παρά την τετρακίνηση και να ανεβάζει 13άρες βγάζοντας μαύρο καπνό από τα... φουγάρα του πάνω στο καπό!

Η επόμενη εμφάνιση του eXtreme-tuners Evo θα είναι αύριο 20-21-22 Ιουλίου, στη Μάλτα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube