Περίπολος της ερήμου

Περίπολος της ερήμου

Αν φτιάξετε έτσι το Golf σας, όπως κανένα άλλο δεν έχει φτιαχτεί, θα είστε έτοιμος για περιπολίες στις περιοχές της Μ. Ανατολής που έχει εκδιωχθεί ο ISIS.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια τέτοια μετατροπή/μετασκευή στην πραγματική ζωή δεν θα ήταν καθόλου εύκολη. Πάντως τα σκίτσα αυτά είναι αρκούντως εμπνευσμένα για να σε κάνουν να βλέπεις το VW Golf Alltrack σαν παιδικό παιχνίδι.

Και μια που το αναφέραμε, το Alltrack παραμένει το πιο ικανό μοντέλο για off-road στην γκάμα του Golf. Βέβαια, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ψηλωμένη έκδοση Variant με τετρακίνηση 4ΜΟΤΙΟΝ. Οπότε το προαναφερθέν «ικανό μοντέλο για off-road» μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς.

Αλλά εάν σας έχει βαρέσει κατακούτελα ο καλοκαιρινός ήλιος και θα θέλατε να καβαλάτε αμμοθίνες με κάτι που θα έχει βάση το Golf Alltrack, ο Mo Aoun, σχεδιαστής αυτοκινήτων, κάτι θα μπορούσε να κάνει για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καταστροφική ανάβαση σε γιγάντιο αμμόλοφο [video]

Έτσι το Golf Alltrack φόρεσε πανύψηλα και τετράπαχα λάστιχα BFGoodrich, που ανέβασαν το πάτωμα του αυτοκινήτου τόσο που μάλλον χρειάζεται να σκαρφαλώσεις για να μπεις στην καμπίνα. Φυσικά, τοποθετήθηκαν οι απαραίτητες ράγες οροφής, σνόρκελ και μπόλικα προστατευτικά εμπρός πίσω –από κάτω ένας ντιζάινερ τι να σου δείξει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς είναι να οδηγείς ένα δράκο Nissan Patrol 2.000 ίππων; [video]

Η αλήθεια είναι ότι αν διαθέτεις το απαραίτητο κεφάλαιο μπορεί να συμμετάσχεις σε αρκετά «σαφάρι για διασκέδαση» και μάλιστα στο τιμόνι πολύ ικανών SUV. Ίσως όμως κάποιοι από την άλλη να ένοιωθαν περισσότερο άτρωτοι πάνω σε ένα Golf «Desertruck». Πάντως, η επιλογή του μοτέρ είναι ένα θέμα. Ο δίλιτρος TSI του Golf R με τους 310 PS είναι πολύ ασφάλτινος, οπότε θα ήταν προτιμότερος ένας ισχυρός ντίζελ. Με τέτοια ισχύ μάλιστα που να κουνάει με αξιοπρέπεια το σφόδρα παπουτσωμένο Golf και να αποκτήσει νόημα και το σνόρκελ. Έχετε καμία ιδέα;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube