O εξηλεκτρισμός «μολύνει» και την Toyota AE86! [video]

O εξηλεκτρισμός «μολύνει» και την Toyota AE86! [video]

Αντίο στον ήχο από το στροφάρισμα του 16βάλβιδου μοτέρ, όμως η άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα κάνει την Hachiroku το τέλειο drift-car.

Φανταστείτε μια Toyota AE 86 που ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά και διατηρεί το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο, αλλά έχει 41,5 kgm ροπή από τις 0 έως τις 4.000+ στροφές.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ο Omead Moinee ως drift-car και με τον καιρό θα βλέπουμε όλο και περισσότερες τέτοιες μετατροπές, καθώς τα ηλεκτρικά μέρη θα γίνονται ισχυρότερα και φθηνότερα.

Σε αυτή την ΑΕ86 SR5/GTS EV χρησιμοποιήθηκε ένας ειδικά φτιαγμένος ηλεκτροκινητήρας DC από ηλεκτρικό ντράγκστερ και μια μπαταρία ιόντων λιθίου αεροπορικών προδιαγραφών. Είναι η συνταγή που εφαρμοζόταν σε παλιότερα ηλεκτρικά αγωνιστικά της ανάβασης Pikes Peak και δίνει κάπου 250 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω του στάνταρ κιβωτίου της Toyota.

H κατανομή βάρους είναι στο ιδανικό 47/53 εμπρός/πίσω και σίγουρα δεν υπάρχει άλλη Hachiroku που να μπορεί να σπινάρει τους τροχούς της πιο άμεσα από αυτό το τέρας ροπής.

Αυτό που λείπει βέβαια είναι η μουσική από το ξέσκισμα του 16βάλβιδου στις 8.000 στροφές, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία ψύξης του συστήματος ηλεκτροκίνησης ακούγεται σαν αληθινή τουρμπίνα αεροπλάνου. Κάτι είναι κι αυτό…

 [Πηγή: Hoonigan μέσω Road and Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube