Nissan GT-R σπάει το φράγμα των 7” στο 400άρι! [video]

Nissan GT-R σπάει το φράγμα των 7” στο 400άρι! [video]

Το «πελατειακό» Alpha G των 2.500 ίππων έκανε το 0-402 m σε 6,937” με ταχύτητα εξόδου 315,8 km/h!

Για πρώτη φορά ένας «Γκοτζίλα» μπαίνει στα 6άρια, στο 1/4 του μιλίου από στάση.

Σκεφτείτε ότι, όταν το Nissan GT-R R35 παρουσιάστηκε το 2007, στη στάνταρ μορφή του μόλις που κατάφερνε να καλύψει το 400άρι από στάση σε 11,6”.

To νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε στον αγώνα ντράγκστερ TX2K17” στο Texas. Στην πραγματικότητα, τα ρεκόρ που έσπασαν ήταν δύο, αφού το GT-R Alpha G” έγινε και το πρώτο τετρακίνητο που κατεβαίνει κάτω από τα 7”.

H ιστορία του Alpha G ξεκινάει όταν ο οδηγός του, ο Gidi” (Gideon Chamdi), που οδηγούσε τότε ένα GTR βελτιωμένο από την AMS Performance, γλίστρησε στα ίδια του τα λάδια και κατέστρεψε εντελώς το αυτοκίνητο. Τότε αποφάσισε να σπρώξει τα πράγματα στο όριο, μεταφέροντας τα τούρμπο μπροστά ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα.

Η ιπποδύναμη λέγεται ότι ξεπέρασε τα 2.500 PS, αλλά δόθηκε μεγάλη προσοχή και στο να φτάνουν τα άλογα στο δρόμο, αποδοτικά και χωρίς βλάβες. Πράγμα όχι εύκολο, αν αναλογιστούμε ότι πριν το ρεκόρ το GT-R είχε σπάσει δύο μοτέρ.

Η μάχη για το ποιο θα ήταν το πρώτο GT-R που θα έσπαγε το φράγμα των 7” μαινόταν ανάμεσα σε 4 βελτιωτικές ομάδες: Δύο από τις ΗΠΑ, την AMF και την Τ1, μία από το Μπαχρέιν, την Ekanoo Racing, και μία από το Ντουμπάι, την Alpha Logic.

Δείτε όλη την ιστορία για το κυνήγι του ρεκόρ στο δεύτερο από τα παρακάτω video, και θα καταλάβετε γιατί το πράγμα δεν τελειώνει εδώ…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube