Nissan GT-R με 2.438 PS πάει για νέο ρεκόρ στο 1/4 του μιλίου [video]

Nissan GT-R με 2.438 PS πάει για νέο ρεκόρ στο 1/4 του μιλίου [video]

Το τερατώδες GT-R T1 Race Development της που βλέπετε έκανε σε δοκιμές το 1/4 του μιλίου σε 7,38”, βγαίνοντας με 314 km/h.

Το Nissan GT-R που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει βελτιωθεί από την T1 Race Development, χρησιμοποιώντας πολλά μηχανικά μέρη που έχει εξελίξει η ίδια.

Το μοτέρ μάλιστα χρησιμοποιεί το εργοστασιακό μπλοκ, αλλά πολλά άλλα από τα εξαρτήματά του είναι χειροποίητα από τον ίδιο το βελτιωτή.

Σύμφωνα με την T1 Race Development, στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να φτιαχτεί ένα αυτοκίνητο που θα καταρρίπτει ρεκόρ. Και φαίνεται ότι θα το πετύχουν, μιας και το ειδικά εξελιγμένο GT-R έγραψε σε δοκιμές 7,38” για το τέταρτο το μιλίου (402,3 m), περνώντας με 314 km/h. Ο χρόνος αυτός είναι κατά 0,1” μικρότερος από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε το GT-R της Alpha Omega που το έχασε με τη σειρά της από την Ekanοo Racing με 7,265" και ετοιμάζει νέο GT-R για να το ανακτήσει. Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι το το GT-R R35 της Εkanoo Racing προετοιμάζεται επίσης από την T1 Race Development.

Ακόμα, σύμφωνα με την T1 Race Development, το συγκεκριμένο GT-R πάει και για άλλο ρεκόρ, καθώς πέρασε από το μισό μίλι με 378 km/h, με το ρεκόρ της της Verde Mantis Huracán [video] από την Underground Racing να απέχει μόλις 6 km/h μακριά.  Αυτό όμως που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο GT-R εξελίσσεται διαρκώς στα άκρα και αποτελεί «ζωντανό» εργαστήριο για την εξέλιξη διαφόρων προϊόντων, παραμένει αυτοκίνητο δρόμου και μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά.

Αανμένουμε πάντως μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της μάχης στο 1/4 του μιλίου, καθώς τρία αυτοκίνητα που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους ερίζουν για το στέμμα του ταχύτερου.

[Πηγή T1 Race Development]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube