Nissan GT-R 3.100 ίππων σπάει το ρεκόρ στο ½ μίλι [video]

Nissan GT-R 3.100 ίππων σπάει το ρεκόρ στο ½ μίλι [video]

Το πανίσχυρο Nissan GT-R συνέτριψε το ρεκόρ ταχύτητας στο πέρασμα από το μισό μίλι, ξεπερνώντας τα 410 km/h.

Στον κόσμο του ντράγκστερ, η Lamborghini Huracán και το Nissan GT-R είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και ανταγωνιστές, και πρόσφατα ο Godzilla κατέγραψε μια ακόμη νίκη.

Μιλάμε για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για το πέρασμα από το ½ μίλι που πέτυχε ένα R35 GT-R το περασμένο σαββατοκύριακο.

Με τη φροντίδα της Extreme Turbo Systems (ETS), το Nissan κατάφερε να ανέβει στα 411,25 km/h (255,54 mph) περνώντας από το ½ μίλι, σε εκκίνηση από στάση. Μπορείτε να αναγνωρίσετε στο αυτοκίνητο αυτό, ένα από τα GT-R που εμπλέκονται στο πόλεμο του ½ μιλίου, και πρόσφατα, τον Μάιο, έκανε 6άρι στο ¼ του μιλίου.



Το αυτοκίνητο φορά αλουμινένιο μονομπλόκ μοτέρ V6 με διτούρμπινο set-up που φαίνεται από τα τούρμπο που έχουν τοποθετηθεί στη μουσούδα του GT-R. Έτσι, το θηριώδες Nissan αποδίδει 2.719 άλογα στον τροχό, που σημαίνει ότι η εκτιμώμενη ισχύς στον στρόφαλο είναι αυτή που αναφέρουμε στον υπότιτλο.

Στην πραγματικότητα, αν προσέξουμε τις δηλώσεις που προέρχονται από τον εξελικτή του GT-R, τα πράγματα ακούγονται ακόμη πιο γλυκά.

«Στο αυτοκίνητο έχουν μείνει κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμη, αλλά αποφασίσαμε να πολεμήσουμε την περίπτωση να πάρουν αέρα τα μυαλά μας και να διακινδυνεύσουμε το αυτοκίνητο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σπάσαμε το παγκόσμιο ρεκόρ, όχι μία αλλά δύο φορές σε ένα σαββατοκύριακο και γυρίσαμε το αυτοκίνητο πίσω σε ένα κομμάτι», εξήγησε ο βελτιωτής αμέσως μετά το run των 411 km/h.

Και τι έγινε με τη μάχη μεταξύ των GT-R και των «εργαλείων» από τη Sant’Agata Bolognese; Όταν οι Godzilla ήρθαν για να αγωνιστούν ενάντια στους Μανιασμένους Ταύρους, να σας θυμίσουμε ότι, εκεί προς το τέλος Μαΐου, μια Lamborghini Huracán ανέβασε τον πήχη του ρεκόρ του ½ μιλίου στα 255 mph. Και, όταν μιλάμε για την Underground Racing δεν νομίζουμε ότι η πρόσφατη απάντηση της ETS θα μείνει με τη σειρά της αναπάντητη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube