Nissan GT-R 2.700 HP: τρόμος στο δυναμόμετρο και στην πίστα [video]

Nissan GT-R 2.700 HP: τρόμος στο δυναμόμετρο και στην πίστα [video]

Δείτε στο video πως το Nissan GT-R της Extreme Turbo Systems παραλίγο να γκρεμίσει το δυναμόμετρο.

Έχουμε δει πολλές μετατροπές Nissan GT-R και διάφορα παραδείγματα από όλο τον κόσμο να κάνουν εκπληκτικούς χρόνους στο dragstrip. Αλλά αυτό είναι από τα πιο τρομακτικά.

Το ασημί GT-R της ETS, δηλαδή Extreme Turbo Systems, έχει περάσει από διάφορα στάδια. Σε αυτή τη φάση φορά γιγάντια «μπαλόνια» πίσω (τα ειδικά λάστιχα dragster με τα χαρακτηριστικά μαλακά πλαϊνά που ζαρώνουν στην επιτάχυνση) και δύο μεγάλες τουρμπίνες προσαρμοσμένες απευθείας στον εμπρός προφυλακτήρα.

Είχε αρχίσει να γίνεται διάσημο ήδη από τα ταπεινά… 2.000 HP. Αλλά τώρα έχει φτάσει στα 2.700 HP ή 2.738 PS, αν προτιμάτε. Στο video από την πιο πρόσφατη μέτρηση, το βλέπουμε να τερματίζει για πλάκα ένα δυναμόμετρο 2.500 ίππων. Το πάτημα ξεκινά ήπια, αλλά όταν «φουσκώσει» τινάζεται με μανία φτύνοντας τεράστιες φλόγες, τεντώνει τους ιμάντες με το οποίο είναι δεμένο και απειλεί να ξηλώσει το δυναμόμετρο και να αρχίσει να το σέρνει πίσω του.



Μια βδομάδα πριν τη δυναμομέτρηση, το αυτοκίνητο είχε κάνει 6,98” στo 400άρι με ταχύτητα εξόδου 344,4 km/h. Δείτε το σχετικό video. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα από την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αυτού του Nissan GT-R σε φάση απογείωσης, αλλά και όλη την απαραίτητη ρουτίνα που απαραιτήτως προηγείται, δείτε το δεύτερο video. Ο οδηγός του μας εξηγεί πως ακριβώς δουλεύει κάθε τι, πως κάνει το burn out για να ζεστάνει τα λάστιχα, τι επιλογές έχει στη μετάδοση και στα προγράμματα διαχείρισης του κινητήρα. Και μετά τον βλέπουμε να παλεύει να κρατήσει το κτήνος στην ευθεία, σε μια πίστα dragster όπως αυτές του εξωτερικού, με τέλεια κλίση και κόλλα στρωμένη σε όλο το μήκος του διαδρόμου των 400 μέτρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube