Nissan 300ZX που παίζει φώτα σε Bugatti, πωλείται

Nissan 300ZX που παίζει φώτα σε Bugatti, πωλείται

Αυτό το Nissan 300ZX που βγαίνει σε δημοπρασία στην Ιαπωνία είναι ταχύτερο και από Bugatti. Στην ευθεία, τουλάχιστον.

Αυτό το… κάπως βελτιωμένο Nissan 300 ZX έπιασε στο Bonneville Speed Week του 1991 την εξωφρενική τελική ταχύτητα των 421,536 km/h. Επίσημα.

Για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα, χρειάστηκε αρκετή δουλειά στο συνεργείο. Ως βάση χρησιμοποιείται το ίδιο V6 μοτέρ VG30 DETT. Τα σωθικά του όμως αλλάχτηκαν όλα ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η ισχύς που μπορούν να δώσουν οι δύο υπερσυμπιεστές ΚΚΚ Κ27.2 από αγωνιστικό πρωτότυπο Porsche Group C. Με πίεση στα 1,8 bar η ιπποδύναμη έφτανε στα 985 άλογα, ενώ με 2 bar ξεπερνούσε τα 1.000. Το project ήταν της Jun, μεγάλου βελτιωτικού οίκου στην Ιαπωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θυμάστε το Nissan 300 ZX Turbo;

Στη φωτογραφία από το χώρο του κινητήρα, μέσα στο χαμό από σωληνώσεις υψηλής πίεσης, διακρίνονται τα περίτεχνα χταπόδια και η τεράστια κεντρική εισαγωγή, η οποία επιβάλλει το καρούμπαλο στο καπό. Το εμπρός μέρος είναι ελαφρώς ανασχεδιασμένο, με λιγότερα ανοίγματα για μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση. Το πάτωμα είναι καλυμμένο για καλύτερη ροή του αέρα και στο πίσω μέρος υπάρχει ένα μεγάλο diffuser το οποίο μοιάζει αυτοσχέδιο. Μπορεί και να είναι. Το εσωτερικό είναι πολεμικό, εκπέμποντας μια ιδιαίτερη γοητεία αλλά και ένα σαφές μήνυμα για το τι πρέπει να περιμένεις από αυτό το αυτοκίνητο. Έναν ζωντανό θρύλο της βελτίωσης με προίκα ένα μεγάλο ρεκόρ τελικής ταχύτητας, στην εποχή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπανιότατη Toyota Supra V12 προς πώληση

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο στην Ιαπωνία από την BH Auction και αναμένεται να πιάσει από $70.000 ως $100.000.

Πηγή BH Auction

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube