Mountune: Κιτ βελτίωσης του Ford Fiesta ST στα 280 PS

Mountune: Κιτ βελτίωσης του Ford Fiesta ST στα 280 PS

Ο αναγνωρισμένος από τη Ford βελτιωτικός οίκος της Mountune ετοιμάζει το κορυφαίο κιτ βελτίωσης για το Fiesta ST, το οποίο θα αποδίδει 280 PS.

Μπορεί ήδη να αγαπάς το Ford Fiesta ST για την οδική του συμπεριφορά, όμως τώρα η Mountune δίνει έναν λόγο να το λατρέψεις και για τις επιδόσεις του.

Οι αγοραστές των μικρών καυτών GTi παραδοσιακά ψάχνονται για το πώς το αυτοκίνητό τους θα βγάλει περισσότερη δύναμη. Έτσι, ακόμα και η ίδια η Ford προτίθεται να προσφέρει τέτοιες λύσεις για τους ανά τον κόσμο αγοραστές του Fiesta ST, αρχικά καλύπτοντας με εργοστασιακή εγγύηση το κιτ βελτίωσης ΜΡ215 της Mountune, και στη συνέχεια προσφέροντας η ίδια τη δυνατότερη έκδοση SΤ200. Η Mountune έχει άλλο ένα κιτ για ακόμα περισσότερη δύναμη, το MR230, και τώρα το αμερικανικό παρακλάδι της φίρμας φαίνεται ότι κάνει το επόμενο βήμα, προσφέροντας και ένα big turbo kit.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Mountune USA, Ken Anderson, ο βελτιωτικός οίκος πρόκειται να παρουσιάσει πριν το τέλος του 2016 ένα big turbo kit, το οποίο θα κάνει χρήση μιας Garrett GT2554R και θα ανεβάζει την ισχύ του Fiesta ST στα 280 PS. Το νέο τούρμπο θα βιδώνει στην εργοστασιακή πολλαπλή εξαγωγής του Fiesta, και θα συνοδεύεται από το κατάλληλο πρόγραμμα για την ECU του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Η Mountune μάλιστα θα προσφέρει διαφορετικά προγράμματα, ανάλογα και με τις υπόλοιπες βελτιώσεις που θα έχει πραγματοποιήσει ο κάτοχος του κάθε ST.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Peugeot 208 GTi by Peugeot Sport

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αφενός δεν είναι σίγουρο ότι αυτό το turbo kit θα διατεθεί και από τη Mountune Ευρώπης, αφετέρου ακόμα κι αν έρθει στα μέρη μας, ένα Fiesta ST με αυτό πιθανότατα δεν θα καλύπτεται πια από την εργοστασιακή εγγύηση της Ford.

[Πηγή: Autoblog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube