Μίνι Nissan GT-R Roadster από τη Liberty Walk

Μίνι Nissan GT-R Roadster από τη Liberty Walk

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι «συνεργασία» της Nissan με την Toyota διά μέσου της Ikeda υπό την αιγίδα της Liberty Walk. Καταλάβατε;

Εκεί στα ιαπωνικά νησιά υπάρχουν υπέροχα Kei Cars για να οδηγήσεις και δεν θα λέγαμε όχι για ένα Honda N-One ή ένα Suzuki Alto Turbo RS ή Alto Works.

Αλλά αυτό το Nissan GT-K, ένα Nissan GT-R υπό σμίκρυνση μας κάνει πολύ περισσότερο. Ειδικά όταν το έχει περιλάβει στα χέρια της η Liberty Walk. Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα εκθέματα που ετοιμάζει ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος για το επερχόμενο Tokyo Motor Show 2017. Και όχι μόνο μιλάμε για ένα οποιοδήποτε μίνι GT-R, αλλά και για τη ρόουντστερ εκδοχή του.

Μην ψαρώνετε, όμως! Το GT-K δεν έχει καμία τεχνική συγγένεια με το GT-R. Το μόνο γιαπωνέζικο Kei Car ρόουντστερ με τέτοια φώτα είναι το Daihatsu Copen. Οπότε τεχνικά έχουμε να κάνουμε με ένα Toyota και όχι με ένα Nissan. Προς επίρρωση της υπόθεσης, το Copen έχει πάνω στο καπό κάποιες «φούσκες» που τις ίδιες έχει και το καπό του GT-K. Και κάτω από αυτό κρύβεται ένας λιλιπούτειος 3κύλινδρος 660 cc, οπότε η 4μπουκη εξάτμιση από τιτάνιο της Liberty Walk φαίνεται σαν αστείο.

Η στιλιστική υπογραφή του βελτιωτή να βιδώνει προεκτάσεις στα φτερά μας κάνουν να τρέχουν τα σάλια μας. Και μαζί με την υπερμεγέθη πτέρυγα πάνω στο πίσω καπό σε βάζει στη φάση να το στύψεις κι ας βγάζει μόνο 64 άλογα. Αλλά αν ήδη ξερογλείφεστε, θα πρέπει να ξέρετε ότι πιθανότατα το bodykit θα στοιχίζει περισσότερο από τα 20 χιλιάρικα ευρώ που στοιχίζει το ίδιο το αυτοκίνητο.

Και λέμε «πιθανότατα», διότι η Liberty Walk δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με την τιμή της βελτίωσης. Από την άλλη δεν έχουμε ιδέα εάν η Nissan θα συναινέσει να υπάρχει το σήμα της πάνω σε ένα Toyota, οπότε και να το αυτοκίνητο θα είναι νόμιμο να κυκλοφορήσει έτσι στο δρόμο.

[Πηγή Liberty Walk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube