Μην ψάχνετε… Δεν θα βρείτε μεγαλύτερη μπούκα! [video]

Μην ψάχνετε… Δεν θα βρείτε μεγαλύτερη μπούκα! [video]

Οι φαν της βελτίωσης είθισται να εγκαθιστούν μια μπούκα μεγαλύτερης διαμέτρου σε τούρμπο σπορ αυτοκίνητα, μέρος της αντικατάστασης της στοκ εξάτμισης, για να πάνε μακρύτερα στην υπετροφοδότηση.

Δεν θα βρείτε μεγαλύτερη μπούκα!

Ο ιδιοκτήτης αυτού του Mitsubishi Colt CZ3, προφανώς λάτρης της βελτίωσης, αποφάσισε ότι αυτό που χρειαζόταν το αυτοκίνητό του ήταν μια τεράστια μπούκα. 

Έλα ντε που η επιλογή του έγινε αυτομάτως καρικατούρα, υποστηρίζοντας το ατμοσφαιρικό μοτέρ του Colt με μια υπερμεγέθη εξάτμιση! 

Κατά τα λοιπά θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να διακωμωδηθεί η φρενίτιδα της δεκαετίας του ’00, αν και δεν ξέρουμε τις προσθέσεις του Ιταλού φίλου μας. Τότε, όταν παράλληλα με το πρώτο στάδιο «φίλτρο-πρόγραμμα- εξάτμιση» ή και χωρίς αυτό, οι αρχοντόβλαχοι της βελτίωσης έδιναν την πλήρη «κοινωνική» διάσταση του πράγματος με γυαλιστερές νίκελ ζάντες και bodykit τύπου… Grendizer ή –αν θέλετε- Goldorak.

Στο video, ένας Ιταλός οδηγός παίζει τα ρέστα του με την εμφάνιση της εξάτμισης με σφόδρα εξέχον «μπουρί»… χιουμοριστικής διαμέτρου. Που γίνεται ακόμη πιο γκροτέσκο, μια κι ένα σουπερμίνι, το Mitsubishi Colt CZ3 είναι ο ήρωας ή μάλλον το θύμα σε αυτό το σενάριο.

Προφανώς, το μεγάλο μέγεθος της εγκατάστασης μετατρέπει τον ήχο του ειρηνικού κατά τα άλλα μοντέλου για την πόλη σε κάτι πολύ δυσάρεστο για το αυτί. Η ροή του αερίων δε, δείχνει ότι τα καυσαέρια δεν ξέρουν πραγματικά πού να πάνε με τόσο μεγάλο χώρο που έχουν για να καταλάβουν στην έξοδο της εξάτμισης.

Μπούκα εξάτμιση
Άκακο στην όψη, το Mitsubishi Colt CZT με τα 150 άλογα στην ουσία του ήταν πύραυλος τσέπης. Και υπολογίσιμος αντίπαλος για τα Ford Fiesta ST και SEAT Ibiza FR. Μάλιστα, με βελτίωση πρώτου σταδίου κι ένα διακριτικό ελάφρωμα γινόταν άπιαστο.

Ως υπενθύμιση και επίσης στην προσπάθεια να σωθεί η τιμή του κατά τα λοιπά αξιοπρεπούς ιαπωνικού σουπερμίνι, το Mitsubishi Colt CZ3 ήρθε το 2004 για να αναζωογονήσει τη φίρμα, της οποίας η γκάμα στην Ευρώπη αποτελούνταν κυρίως από 4x4. Ταυτόχρονα, ο κατασκευαστής παρουσίασε μια πιο συναρπαστική έκδοση, την CZT (με T για το τούρμπο) που απέδιδε την ενδιαφέρουσα ισχύ των 150 ίππων με τα 210 Nm να περνούν αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. 

Μια παιχνιδιάρικη μπομπίτσα για οδήγηση σε στριφτερούς δρόμους που δεν μας είχε αφήσει αδιάφορους όταν το είχαμε δοκιμάσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube