Μια Mercedes που δεν φοβάται τα Tesla [video]

Μια Mercedes που δεν φοβάται τα Tesla [video]

H Mercedes-AMG E 63 S της RENNtech έχει 842 άλογα κι έκανε ρεκόρ στο 400άρι με 10,4”.

Το ηλεκτρικό Tesla Model S P100D με το πρόγραμμα Ludicrous Plus έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των drag-strips, αλλά τα βενζινοκίνητα δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια.

Πάρτε αυτή τη Mercedes-AMG E63 S. Ως τετράπορτο σεντάν έρχεται πιο κοντά στο Model S – το οποίο, σημειωτέον, έχει κάποια εξαρτήματα από Mercedes στο εσωτερικό του, όπως τους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων.

Έτσι κι αλλιώς η E 63 S 4MATIC+ αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία για τέτοιες μετατροπές, έχοντας τον 4λιτρο διτούρμπινο V8 των 612 ίππων και σύστημα τετρακίνησης.

Η λίστα των βελτιώσεων από τη RENNtech περιλαμβάνει το κιτ αναβάθμισης Stage 1 των τούρμπο, φίλτρα αέρα της BMC, σκάστρες, αναβάθμιση του συστήματος τροφοδοσίας και ανοξείδωτη εξάτμιση με καταλύτες 200 κυψελών. Φυσικά έχει επαναπρογραμματιστεί κι o εγκέφαλος. Η απόδοση τώρα έχει φτάσει τους 842 ίππους και τα 107,8 kgm ροπής.

Για να περνάνε αυτά τα νούμερα στο δρόμο, η βελτιωμένη E 63 S έχει 20άρες σφυρήλατες ζάντες με λάστιχα Michelin Sport Cup 2.

Η RENNtech πήγε τη Mercedes στο drag-strip κι έκανε το 1/4 του μιλίου (0-402 m) σε 10,43” – επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για το συγκεκριμένο μοντέλο και είναι αντάξια των καλύτερων που έχει πετύχει Tesla Model S.

Η εσωτερική καύση ΖΕΙ!

[Πηγή: RENNtech TV μέσω autoevolution.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube