Μια Alfa Romeo Giulia ντίζελ που τα βάζει με τα 6κύλινδρα

Μια Alfa Romeo Giulia ντίζελ που τα βάζει με τα 6κύλινδρα

To πρώτο στάδιο βελτίωσης της BR-Performance ανεβάζει την ιπποδύναμη στους 232 PS και τη ροπή στα ουράνια.

Όλοι μιλάνε για την Giulia Quadrifoglio των 510 ίππων, αλλά αυτή που αγοράζει η συντριπτική πλειονότητα είναι η έκδοση ντίζελ.

Τα 180 άλογα της Giulia 2.2 JTDM δεν είναι πολλά. Οι Audi, BMW και Mercedes βγάζουν περισσότερα από 2λιτρους κινητήρες. Βέβαια, η Alfa έχει κορυφαία ροπή 45,9 kgm (στην αυτόματη έκδοση), αλλά οι αντίπαλοί της έχουν στην γκάμα τους και 3λιτρα ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Πώς λοιπόν να τα βάλεις με τον γερμανικό ανταγωνισμό στα φανάρια; Δίνοντας την Giulia σου σε έναν βελτιωτή όπως η γαλλική BR-Performance. Το πρώτο στάδιο βελτίωσης της παρισινής φίρμας ανεβάζει την ιπποδύναμη της Giulia ντίζελ στους 232 PS και τη ροπή σε επίπεδο 3λιτρου: στα 55,3 kgm.

Όπως και να ’ναι, η αύξηση της δύναμης και της ροπής θα κάνει την Giulia ντίζελ ακόμα πιο ευχάριστη στην οδήγηση. Μπορεί το ESP να μην απενεργοποιείται, αλλά με το DNA στο πρόγραμμα Dynamic, έχεις περιθώρια διασκέδασης.

Τέλος, η BR-Performance ισχυρίζεται ότι με τη βελτίωση τοποθετεί στην Giulia ντίζελ και τον ανθρακονημάτινο κεντρικό άξονα της Quadrifoglio. Σχετικές φωτογραφίες δεν δείχνει, οπότε θα βασιστούμε στο λόγο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube