Το ΜΧ-5 είναι μόνο για να στρίβεις; [videos]

Το ΜΧ-5 είναι μόνο για να στρίβεις; [videos]

Όχι, αν έχει έναν V8 5,7 λίτρων με 1.000 άλογα και δύο τούρμπο που να εξέχουν σαν τα μάτια της γαρίδας!

Τα περισσότερα Miata με κινητήρα V8 δεν έχουν τρελές ιπποδυνάμεις. Άλλωστε, με το μικρό τους βάρος, δεν χρειάζονται παραπάνω από 400 άλογα για να σπινάρουν χωρίς τελειωμό.

Οι Αυστραλοί του Street Machine Magazine όμως αποφάσισαν να τραβήξουν το πράγμα στα άκρα. Αγόρασαν online, χωρίς προηγουμένως να το δουν, ένα Mazda MX-5 NB δεύτερης γενιάς και του έβαλαν έναν GM LS1 V8 5,7 λίτρων τον οποίο βελτίωσαν με δύο τούρμπο GCG GTW3684.

Σύμφωνα με το Engine Swap Depot, o βελτιωμένος από την PowerHouse Engines κινητήρας μπορεί να αποδώσει μέχρι και 1.000 ίππους. Και σε ένα αυτοκίνητο που δεν ξεπερνά τα 1.150 κιλά, αυτή είναι μια πραγματικά τρελή ιπποδύναμη.

Τα άλογα περνούν στους πίσω τροχούς του Miata μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο Powerglide δύο σχέσεων κι ένα κορωνοπίνιο 9 ιντσών. Για να αντέχει το αυτοκίνητο και να μη δένεται κόμπος με το γκάζι, η αυστραλιανή All Race Fabrications έχει προσθέσει ένα ενισχυτικό «κλουβί» και ένα πίσω σύστημα 4 βραχιόνων. Τα πίσω λάστιχα είναι θηριώδη, για τη μέγιστη πρόσφυση, ενώ τα μπροστινά είναι λεπτά, κατά τη συνήθη πρακτική των ντράγκστερ.  

Το Street Machine έχει γυρίσει τρία video με όλη την ιστορία της μετατροπής, βήμα-βήμα με κάθε λεπτομέρεια. Αν έχετε το χρόνο και την υπομονή, δείτε τα, αξίζει:

 [Πηγή: Road & Track]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube