Land Rover Discovery για ράλι, με κινητήρα BMW M3! [video]

Land Rover Discovery για ράλι, με κινητήρα BMW M3! [video]

Και δεν εννοούμε rally-raid, αλλά κανονικά ράλι, με χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές, ακόμα και σε άσφαλτο!

Δεν πρόκειται για κάποιο από τα παλιά κίτρινα Disco ντίζελ του Camel Trophy, αλλά για ένα αληθινό rally car, που είναι μάλιστα προς πώληση στο eBay.

Έχει κινητήρα από BMW M3 και ο ιδιοκτήτης του το πουλάει αναγκαστικά διότι, όπως λέει, έχει χάσει το αριστερό του πόδι σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και δεν μπορεί να το οδηγήσει πλέον. Αλλιώς δεν θα το πουλούσε, αφού του είχε πάρει πέντε χρόνια για να το φτιάξει.

«Το αυτοκίνητο έχει αγωνιστεί σε ράλι με χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές, κι έχει τερματίσει σε ψηλές θέσεις πολλές φορές, ντροπιάζοντας αρκετούς με αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC», λέει η αγγελία στο Bring a Trailer. «Είναι διάσημο σε κύκλους της Land Rover και των ράλι, χάρη σε ένα viral video που κυκλοφόρησε, και στο γεγονός ότι δείχνει σαν Land Rover αλλά πάει σαν World Rally Car». Δείτε το κι εσείς να ντριφτάρει σαν αγωνιστικό Impreza STi στην… άσφαλτο.

Το ότι πάει έτσι οφείλεται στο ότι έχει μοτέρ από BMW M3 E36, με επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο ώστε να αποδίδει 350 άλογα στους τροχούς. Έχει το χειροκίνητο κιβώτιο του Discovery TD5, με ελαφρωμένο και κοντυμένο κιβώτιο μεταφοράς ώστε να έχει καλύτερες επιταχύνσεις. Η τελική έχει περιοριστεί στα 170 km/h.

Για να σταματάει με ασφάλεια σε αγωνιστικές συνθήκες, το rally Disco έχει μπροστινά φρένα από BMW 750 iL, με αλουμινένιες δαγκάνες. Ο πωλητής λέει επιπλέον ότι το αμαξωμα είναι ελαφρωμένο και τα –πολύ μεγάλα και βαριά– τζάμια έχουν αντικατασταθεί από ειδικά φτιαγμένα πλαστικά, «μειώνοντας θεαματικά το βάρος».

Βιαστείτε, διότι έχουν ήδη γίνει 28 προσφορές και η τιμή βρίσκεται στις 7.500 μόνο στερλίνες (8.530 ευρώ), ενώ απομένουν 3 ώρες για να λήξει η δημοπρασία. Χτυπήστε το, αξίζει. Και μετά, «φέρτε ένα τρέιλερ».

[Πηγή: eBay μέσω Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube