Κόντρα των πιο γρήγορων Honda Civic του κόσμου! [video]

Κόντρα των πιο γρήγορων Honda Civic του κόσμου! [video]

Οκτώ από τα πιο δυνατά βελτιωμένα Civic στήνονται στην ευθεία για κόντρα «μια κι έξω» στο 400άρι ώστε να αναδειχτεί το πιο γρήγορο.

Μιλάμε εδώ για οκτώ πραγματικά θηρία, με συνολική ιπποδύναμη πολύ πάνω από 4.000 PS.

To κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Motor Trend διοργανώνει κάθε χρόνο τη «Μεγαλύτερη Κόντρα του Κόσμου», όπου συναγωνίζονται στα 0-400 μέτρα τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Η Μεγαλύτερη Κόντρα του Κόσμου» 2017 [video]

Αυτή τη φορά σκέφτηκε να κάνει το ίδιο, αλλά αποκλειστικά για Honda Civic. Συγκέντρωσε λοιπόν τα πιο δυνατά βελτιωμένα Civic των ΗΠΑ και τα έστησε δίπλα-δίπλα σε ένα διάδρομο αποπροσγειώσεων μήκους 5 χιλιομέτρων για να δει πιο είναι το ταχύτερο στην επιτάχυνση από στάση.

Τα προγνωστικά για το νικητή έδειχναν εύκολα, αφού υπήρχε ένα κόκκινο Civic hatchback του 1994 με 1.100 άλογα!

Ευκολάκι, αλλά υπήρχε κι ένα ακόμα με τούρμπο και 790 άλογα, μέχρι κι ένα extreme ατμοσφαιρικό του 1993 που ανέβαζε στροφές μέχρι τη στρατόσφαιρα για να αποδώσει 430 άλογα.

Ανάμεσα στα τέρατα όμως ήταν κι ένα Q-car” που έμοιαζε αθώο και δεν κινούσε υποψίες. Το γαλάζιο αυτό Civic είχε 900+ άλογα και ήταν τετρακίνητο – κάτι που του έδινε πιθανότητες απέναντι στα ακόμα πιο δυνατά αλλά μπροστοκίνητα των άλλων. Διότι όλοι ξέρουμε ότι το πώς βάζεις τη δύναμή σου κάτω παίζει πρωταρχικό ρόλο σε μια κόντρα από στάση που τελειώνει σε σχετικά μικρή απόσταση όπως το 1/4 του μιλίου (402 m).

Δείτε λοιπόν το video για να μάθετε ποιος τελικά κέρδισε –και μάλιστα καθαρά– και τι βραβείο πήρε.

[Πηγή: Motor Trend Channel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube