Κλασικό Mini με κινητήρα Honda Type R τοποθετημένο πίσω!

Κλασικό Mini με κινητήρα Honda Type R τοποθετημένο πίσω!

Τι είναι καλύτερο από ένα Mini με μοτέρ Type R; Ένα ΠΙΣΩΜΗΧΑΝΟ Mini με μοτέρ Type R!

Το πολύ ξεχωριστό αυτό Mini του 1962 είναι προς πώληση στο eBay και προς το παρόν οι προσφορές δεν έχουν ξεπεράσει τα 14.800 ευρώ – κάτω από το κατώφλι που έχει ορίσει ο πωλητής.

Ο πωλητής λέει ότι η μετατροπή έγινε στην California, πριν το αυτοκίνητο μετακομίσει στο Texas και καταλήξει σήμερα στο Michigan.

O πρώτος ιδιοκτήτης και μετατροπέας βρήκε το αμάξωμα του παλιού Mini ανακαινισμένο, χωρίς σκουριές, και το έκοψε κατάλληλα για να τοποθετήσει το ειδικό πλαίσιο-«κλουβί» που ήρθε από την Αγγλία. Το σωληνωτό αυτό πλαίσιο, πλήρες, ήταν έτοιμο για υποδεχτεί τον κινητήρα, όπως μπορείτε να δείτε στην ιστορία της μετατροπής, στο

http://www.theminiforum.co.uk/forums/topic/120213-zcars-usa-build-up/?fromsearch=1

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας K20A από JDM Honda Integra DC5 Type R, πριν στριμωχτεί στο χώρο πίσω από τα δύο μπάκετ Kirkey, απέκτησε καινούργιο συμπλέκτη και εισαγωγή. Αποδίδει 220 PS/8.000 rpm και 21 kgm/7.000 rpm, που μεταδίδονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός «υδραυλικού κιβωτίου» 6 σχέσεων κι ενός μπλοκέ διαφορικού.

Οι τροχοί είναι κλασικοί Minilite 13” με λάστιχα 175/50, για να μην επηρεαστεί η κλασική εμφάνιση του Mini, και τα φρένα μαζί με την πενταλιέρα είναι της Wilwood. Πέρα από τα μπάκετ, το εσωτερικό έχει μόνο ένα τιμόνι Sparco κι ένα ρέισινγκ ψηφιακό πολυόργανο.

To πισωμήχανο ZCar Mini Type R θα πρέπει να είναι πανάλαφρο, κανόνι σε επιδόσεις και πολύ διασκεδαστικό στην οδήγηση. Δύο μέρες προσφορών απομένουν στο eBay, οπότε βιαστείτε…

[Πηγή: eBay μέσω CarScoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube