Καρτ με διτούρμπινο V10 Lamborghini!

Καρτ με διτούρμπινο V10 Lamborghini!

Και φανταστείτε ότι αυτό το γυμνό τέρας θα κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο!

Η Lamborghini Gallardo είναι το αγαπημένο σούπερκαρ των απανταχού βελτιωτών, αλλά εδώ οι μετατροπές έχουν πάει σε εντελώς άλλο επίπεδο.

Όσοι συχνάζουν στο διαδίκτυο, θα ξέρουν τι μπορεί να κάνει μια διτούρμπινη Gallardo: 7άρια στο 400άρι και κοντά 400 km/h στο μισό μίλι.

Ε, λοιπόν, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αν την ελαφρώσεις από το αμάξωμά της! Διότι, αυτό ακριβώς έκαναν οι τύποι στη Heffner Performance.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ονομάζουν LamboKart και λένε ότι θα βγει στους δρόμους μέσα στη χρονιά. Ναι, στους δρόμους, διότι οι βελτιωτές επιμένουν ότι το κατασκεύασμα θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα!

Το LamboKart ξεκίνησε τη ζωή του ως Gallardo E-Gear (ξέρετε, αυτή με το αυτοματοποιημένο μονοσύμπλεκτο κιβώτιο). Όμως η Heffner, ως μία από τις δύο πιο γνωστές εταιρείες βελτίωσης Lamborghini, δεν μπόρεσε να κρατηθεί και να μην προσθέσει στον V10 ένα ζευγάρι τούρμπο TiAL Sport.   

Παραπάνω δύναμη, λοιπόν, αλλά και λιγότερο βάρος, αφού το γυμνό τέρας ζυγίζει μόλις πάνω από 1.100 kg ενώ μια κανονική Gallardo ξεπερνά τα 1.500.

Μοιραία, το στριπ-τιζ θα δημιουργήσει προβλήματα αεροδυναμικής σταθερότητας, όμως η Heffner έχει πάρει τα μέτρα της. Έχει εφοδιάσει το LamboKart με έναν τερατώδη διαχύτη πίσω, καθώς και με μια πτέρυγα προδιαγραφών Pikes Peak – αν και η τελευταία δεν φαίνεται στις φωτογραφίες.

Αυτή όμως δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με το καρτ του Δρος Φρανκενστάιν…

[Πηγή: AutoEvolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube