Jeep Grand Cherokee «Hellhawk», φονιάς στο 400άρι [video]

Jeep Grand Cherokee «Hellhawk», φονιάς στο 400άρι [video]

Ξεχάστε το Trackhawk. Αυτό εδώ είναι ένα Grand Cherokee με μοτέρ Hellcat. Ένα θηρίο του ¼ του μιλίου.

Μην μπερδεύετε τα πράγματα. Αυτό εδώ το Grand Cherokee δεν έχει καμία σχέση με το πρόσφατο Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Μπορεί να φορά το ίδιο 6,2λιτρο μοτέρ LS V8 ΗΕΜΙ με τους 717 PS, αλλά στο drag strip αποδεικνύεται άλλο πράγμα. Εξ ου και το πολύ πιο πετυχημένο προσωνύμιό του: «Hellhawk».

Για του λόγου το ασφαλές, δείτε το video από το Maple Grove Raceway στη Pennsylvania. Το μαμά-SRT8 δεν είναι κανένα «χώμα», αλλά με το που μπήκε στο μηχανοστάσιο το μοτέρ Hellcat έγινε ένα διαφορετικό θηρίο. Δείτε το λοιπόν σε δράση και αναθεωρήστε την άποψη ότι το Trackhawk είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο.

Το μικρής διάρκειας video του Hellhawk που τρομοκρατεί το Grove Raceway αποκαλύπτει ότι εμπρός μας έχουμε ένα SUV που μπορεί να γράψει στο ¼ του μιλίου 10άρι. Για την ακρίβεια 10” 854 με ταχύτητα εξόδου 207,4 km/h ή, αν θέλετε, 128,89 mph.

H Jeep δηλώνει ότι το Trackhawk είναι ικανό για 11,6” στο ¼ του μιλίου (402,3 m), οπότε το Hellhawk είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερο, κοντάροντας χρόνους σούπερκαρ, όπως το Nissan GT-R και η Ferrari 458 Speciale. Οπότε οι ιδιοκτήτες ή οι μελλοντικοί αγοραστές του Trackhawk πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να περάσουν από κάποιο βελτιωτικό οίκο για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube