To Honda S2000 δεν το βάζει κάτω: 7’ 59” στο ’Ring [video]

To Honda S2000 δεν το βάζει κάτω: 7’ 59” στο ’Ring [video]

Τι κι αν το πισωκίνητο ρόουντστερ έκλεισε τα 18, ακόμα το λέει η καρδιά του…

Μπορεί η Honda να έχει σήμερα στην γκάμα της «καυτά» μοντέλα όπως το Civic Type R και το NSX, όμως στο γύρισμα του αιώνα είχε ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα για τον ενθουσιώδη οδηγό.

Πέρα από τα τότε NSX και Type R, είχε το Interga Type R, βασιλιά των προσθιοκίνητων, και βέβαια το πισωκίνητο, σκληροπυρηνικό S2000.

Με το πολύστροφο μοτέρ και τον ανόθευτο σπορ χαρακτήρα του, το S2000 είχε αφήσει εποχή. Και παρόλο που έχουν περάσει 18 χρόνια από την παρουσίασή του, έχει ακόμα τους φανατικούς οπαδούς του. Και όχι άδικα, αφού εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο, εντυπωσιάζοντας στην πιο απαιτητική πίστα του κόσμου: τη Nurburgring Nordschleife.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tα 10 πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στο Nurburgring [videos]

Πριν λίγες εβδομάδες, οι OneLapHeroes του YouTube έβαλαν ένα S2000 στην ιστορική πίστα και τη γύρισαν σε 7’ 59” 8 στη διαμόρφωση Bridge to Gantry”. Αν αναγάγουμε το χρόνο στην πλήρη πίστα, θα έχουμε ένα 8’ 35”, το οποίο βελτιώνει θεωρητικά το 8’ 39” που είχε πετύχει το, ειδικευμένο στο ’Ring, περιοδικό Sport Auto, τo 2000. Καθόλου άσχημα για ένα αυτοκίνητο που κλείνει τα 18 του χρόνια.

Πρέπει να σημειώσουμε βέβαια ότι το συγκεκριμένο S2000 δεν είναι νορμάλ. Ο κινητήρας και ο εγκέφαλός του δεν έχουν μεν πειραχτεί, όμως έχουν αλλάξει οι βάσεις του μοτέρ και του κιβωτίου, έχουν τοποθετηθεί αναρτήσεις D2 coilover, τακάκια Ferodo, ελαφρωμένο βολάν, ενισχυμένος συμπλέκτης stage 2 και φαρδιά λάστιχα Kumho V70A. Όλα αυτά πρέπει να κάνουν διαφορά, αντίθετα από τα αεροδυναμικά βοηθήματα που δεν πρέπει να βοηθούν και πολύ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube