H νέα Ford Mustang Cobra Jet είναι ταχύτερη από την Dodge Demon

H νέα Ford Mustang Cobra Jet είναι ταχύτερη από την Dodge Demon

Η Ford αποκάλυψε μια Mustang που προορίζεται για drag racing. Και είναι τόσο γρήγορη, αλλά δυστυχώς όχι και street-legal.

Η Ford Performance έχει εισέλθει πλέον και επισήμως στην αρένα του drag racing, αποκαλύπτοντας αυτή τη Ford Mustang Cobra Jet.

Θεωρούμενη ως η εργοστασιακή ταχύτερη Mustang, η επονομαζόμενη Cobra Jet αναδύεται ως ο άμεσος αντίπαλος της Ford της θηριώδους Dodge Challenger SRT Demon, ενώ γιορτάζει παράλληλα την 50ή επέτειο της πρώτης Cobra Jet που λανσαρίστηκε το 1968. Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι η κόντρα μεταξύ Dodge και Ford κρατά από τότε. Μόνο που το 1968, ήταν η Dodge Dart 426 Hemi που δεν ήταν street-legal. Ένα muscle car του οποίου ο σιδερένιος cross ram 426 Hemi με τις αλουμινένιες κεφαλές και τη συμπίεση 12,5:1, ονομαστικά δινόταν στα 425 άλογα, αλλά μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση ήταν τουλάχιστον 535! Και έκανε το ¼ του μιλίου σε 10” με ελάχιστη τροποποίηση. Χρειάστηκε δε ελάχιστος χρόνος για να κατέβει στα 9”, εισάγοντας ένα εντελώς νέο επίπεδο στους αγώνες Super Stock. Οι επιδόσεις του ήταν τέτοιες που το καθιστούν το ταχύτερο εργοστασιακό αυτοκίνητο στην ιστορία των muscle cars.

Ford Mustang Cobra Jet

Επανερχόμενοι στο νέο δημιούργημα περιορισμένης παραγωγής του Μπλε Οβάλ, να πούμε ότι διαθέτει σαφώς όλα εκείνα που χρειάζονται να έχει το αυτοκίνητο το όνομα «Cobra Jet». Οι αλλαγές ξεκινούν κάτω από το καπό, όπου το στοκ V8 των 5,0 λίτρων απετέλεσε τη βάση για ένα υπερκυβισμένο μοτέρ 5,2 λίτρων που το «ταΐζει» ένας 3λιτρος κομπρέσορας Whipple.

Ford Mustang Cobra Jet

Παραδόξως, η Ford δεν αποκαλύπτει επίσημη μέγιστη ισχύ για τη Mustang Cobra Jet, αλλά μπορείτε να υπολογίζετε σε πάνω από 800 άλογα. Κατά τα ειωθότα, όλο αυτό το ιπποφορβείο περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 9ιντσου άξονα, σε συνδυασμό με ρυθμιζόμενα με ύψος αμορτισέρ coil-over δύο δρόμων, πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, καθώς και νέες αντιστρεπτικές ράβδους προστασίας και πανάρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη νέα Ford Mustang 2018

Η εμπνευσμένη από την dragstrip νέα Mustang ολοκληρώνεται με εγκεκριμένο ρολκέιτζ, σπέσιαλ φρένα, μπάκετ που πληρούν τις προδιαγραφές της FIA, αγωνιστικούς τροχούς και την απαραίτητη σήμανση.

Ford Mustang Cobra Jet

Και στο εσωτερικό υπάρχει ομοίως αγωνιστικό μοτίβο που υποδηλώνεται από την απογυμνωμένη καμπίνα, την ψηφιακή οθόνη οργάνων οθόνη και το τιμόνι της Sparco.

Σε απόλυτους όρους απόδοσης, η νέα Mustang Cobra Jet αναβιβάζει το όνομα του ιστορικού muscle car σε νέο επίπεδο. Η Ford δηλώνει ότι το αυτοκίνητο είναι σε θέση να ολοκληρώσει το ¼ του μιλίου (402,3 m) σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 241 km/h.

Ford Mustang Cobra Jet

Ο άμεσος εργοστασιακός ανταγωνιστής της, η Dodge Demon των 851 PS και 101,9 kgm, είναι δηλωμένη επίσημα στα 9” 65 για το ¼ του μιλίου –και για το σπριντ των 0-100 km/h στα 2,3”. Αντίθετα όμως από την Demon που παραμένει η street-legal πρωταθλήτρια στο ¼ του μιλίου και φιγουράρει ως το ταχύτερο πισωκίνητο αυτοκίνητο με μοτέρ V8, η Cobra Jet δεν είναι νόμιμη για το δρόμο.

Διατιθέμενη μόνο σε κόκκινο ή άσπρο χρώμα, η Mustang Cobra, που θα περιοριστεί σε παραγωγή στα 68 κομμάτια, δεν γνωρίζουμε αν θα διατεθεί εκτός ΗΠΑ. Όπως και να ’χει, όμως, ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί να καταβάλει 130 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube