Εξωφρενική McLaren 12C με τρία τούρμπο και 1.200 άλογα [video]

Εξωφρενική McLaren 12C με τρία τούρμπο και 1.200 άλογα [video]

Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θεωρούν ότι μια McLaren χρήζει βελτίωσης. Κάποιοι άλλοι έχουν διαφορετική γνώμη.

Ο εξειδικευμένος βελτιωτικός οίκος HyperCar Development στην Αμερική έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από μια ριζικά βελτιωμένη McLaren 12C. Τόσο αλλαγμένη, που το εργοστάσιο σίγουρα θα την ονόμαζε νέο μοντέλο αν είχε κάνει τόση δουλειά.

Αν και δεν της φαίνεται, είναι μια 12C και μάλιστα Spider με roll cage οκτώ σημείων και την σκληρή οροφή κλειστή. Και λέμε δεν της φαίνεται γιατί στο εμπρός μέρος έχει τα φώτα και τον προφυλακτήρα της 650S αλλά και το καπό της P1 με τους αεραγωγούς, λειτουργικό μάλιστα αεροδυναμικά. Στο πίσω μέρος έχει γίνει μετατροπή σε μια εκδοχή Long Tail, σχεδίαση που υιοθετεί και το εργοστάσιο σε κάποιες ειδικές εκδόσεις με πιο πρόσφατη την 675 LT. Στο χείλος της ουράς έχει προσαρμοστεί η πτέρυγα της P1 GTR σχεδιασμένη από το τμήμα McLaren Special Operations.

Δείτε ακόμη Ταξιδεύουμε με τη McLaren 570S από τη Γενεύη στο Monte Carlo και πίσω [video]

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 650S στη Ν. Γαλλία [video]

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη McLaren 12C στη Route Napoleon [video]

Ο κινητήρας είναι στη βάση του ο ίδιος V8 3,8 λίτρων του Woking. Έχει περάσει διαδικασία blueprinting, έχουν ενισχυθεί όλα τα σωθικά του, έχει αλλαχτεί η τροφοδοσία, τα τούρμπο είναι μεγαλύτερα και έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές στη μετάδοση για να αντέξει το επιπλέον φορτίο. Η βασικότερη βελτίωση είναι ένα πατενταρισμένο σύστημα με… τρία τούρμπο, για το οποίο η εταιρεία συνειδητά κρατά κλειστά τα χαρτιά της θέλοντας να προστατέψει την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει. Φυσικά, όλα αυτά λειτουργούν χάρη στον εξελιγμένο και περίπλοκο ηλεκτρονικό έλεγχο.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube