Ένας V8 από Corvette στο νέο Jeep Wrangler [video]

Ένας V8 από Corvette στο νέο Jeep Wrangler [video]

Πριν το νέο Jeep Wrangler προλάβει να πολυκυκλοφορήσει, η Bruiser Conversions ετοίμασε ένα κιτ τοποθέτησης του γνωστού V8 με κωδικό LS3.

Εκτός από όσους αντικαθιστούν τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου με μεγαλύτερο επειδή ο εργοστασιακός δεν τους καλύπτει πλέον ή επειδή έχει παλιώσει υπερβολικά, υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν swap με το «καλημέρα».

Για τους αγοραστές του ολοκαίνουργιου Jeep Wrangler που σκέφτονται έτσι, και δεν καλύπτονται ούτε από τον δίλιτρο 4κύλινδρο των 270 PS ούτε από τον V6 των 3,6 lt και 285 PS, υπάρχει μια έτοιμη λύση από την αμερικανική Bruiser Conversions. Ο βελτιωτικός οίκος, που ειδικεύεται σε τέτοιες μετατροπές σε Jeep, εξέλιξε και σε λίγο καιρό θα προσφέρει στην αγορά ένα κιτ τοποθέτησης του πολύ δημοφιλούς μοτέρ LS3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Loco Hauk: Ένα 6τροχο, ατμοκίνητο Jeep Wrangler [video]

Πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 lt ο οποίος τοποθετείται μεταξύ άλλων στη Chevrolet Corvette, και αποδίδει 450 PS και 62,2 kgm. Όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κινητήρας δεν προέρχεται από κάποιο ταλαίπωρο τροπέτο, αλλά αγοράζεται καινούργιος από την GM Performance (crate engine). Για την περίσταση χρησιμοποιείται το εργοστασιακό 8άρι αυτόματο κιβώτιο του Wrangler, αλλά και ο εργοστασιακός εγκέφαλος, οπότε παραμένουν σε ισχύ λειτουργίες όπως το cruise control.

Η Bruiser Conversions δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το κόστος της μετατροπής, όμως ήδη δέχεται παραγγελίες, τόσο για την παροχή όλων των απαιτούμενων εξαρτημάτων σε μορφή DIY kit, όσο και για την πραγματοποίηση μιας πλήρους μετατροπής από την ίδια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube