Ένα Nissan GT-R τρομοκρατεί το Monaco [videos]

Ένα Nissan GT-R τρομοκρατεί το Monaco [videos]

Αυτό το GT-R των 1.750 ίππων φτύνει φωτιά, ενεργοποιεί συναγερμούς και θέλει κι έναν πεζό εμπρός για να προειδοποιεί για το σπόιλερ.

Με χρόνια και χρόνια φροντίδα aftermarket στην πλάτη, το Nissan GT-R έχει περάσει σε μια δική του σφαίρα βελτίωσης, που τελικά κάνει δυσδιάκριτη τη γραμμή που χωρίζει τα   street legal αυτοκίνητα από τα αγωνιστικά.

Αλλά από την άλλη, τα πράγματα έχουν γίνει εξίσου ομιχλώδη για το αν ένας Godzilla με 1.750 άλογα, όπως αυτός εδώ, μπορεί να πάρει τους δρόμους χωρίς να πληγωθεί.

Και η αναφορά μας σε αυτό το ύψος ιπποδύναμης από το υφιστάμενο R35 είναι κυριολεκτική και αφορά το αυτοκίνητο του video. To αυτοκίνητο με το οποίο η Nissan εκπροσωπήθηκε προσφάτως το Monaco για να πάρει μέρος στην έκθεση Top Marques. Ένα GT-R που τράβηξε τα προσοχή με το ακραίο ήχο και τη δρακουλιάρικη φύση του, μιας και το «μηχάνημα» έφτυνε φωτιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Περιορισμένης παραγωγής Nissan GT-R με 675 PS και 2,5” 0-100 km/h


Οι βροντές που εξαπέλυαν το μοτέρ και οι εξατμίσεις έβαζαν σε λειτουργία το συναγερμό των άλλων αυτοκινήτων. Και αν σας φαίνεται ακραίο αυτό το GT-R, δείτε στο δεύτερο video ένα Nissan Silvia μετατροπή σε V8, φτιαγμένο από την ίδια ομάδα, που γκρεμίζει κτίρια.

Επανερχόμενοι στον πρωταγωνιστή μας όμως, δεν παίρνει και πολύ σε ένα έμπειρο οδηγό για να πάρει χαμπάρι ότι 1.750 άλογα υπερβαίνουν κατά πολύ το όριο ισχύος για να «κυκλοφορεί στο δρόμο». Ως ένας άγραφος νόμος στο βασίλειο με τα μοντιφαρισμένα GT-R, τα περισσότερα πακέτα βελτίωσης για να διατηρηθεί η οδηγησιμότητα του αυτοκινήτου φτιάχνονται να μην ξεπερνούν τα 1.250 άλογα.

Φυσικά, στην άλλη, στην ακραία πλευρά της ισχύος, βρίσκουμε δείγματα GT-R που κονταροχτυπιούνται για το ρεκόρ του ¼ του μιλίου με R35. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις ΗΠΑ και αποδίδουν ανάμεσα στα 2.500 με 3.000 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nissan GT-R σπάει το φράγμα των 7” στο 400άρι! [video]

Ο πόλεμος των Godzilla σπρώχνει τη πρόοδο με νεύρο τετανικό, με το GT-R να έχει γίνει αυτοκίνητο των έξι δευτερολέπτων εφέτος. Σε αυτό το επίπεδο ισχύος, η μέγιστη απόδοση είναι απλώς ζήτημα επιπέδου πίεσης στο ή στα τούρμπο. Ωστόσο, τα πραγματικά θέματα προς επίλυση έρχονται από το σύστημα μετάδοσης, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube