Ένα Jeep Wrangler με κινητήρα από Toyota Supra [video]

Ένα Jeep Wrangler με κινητήρα από Toyota Supra [video]

Σε μια ασυνήθιστη αμερικανοϊαπωνική μίξη, ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος 2JZ-GTE βρήκε θέση κάτω από το καπό ενός Jeep Wrangler.

Οι μηχανικοί της Toyota που έφτιαχναν τη δεκαετία του ’90 τον 6κύλινδρο κινητήρα 2JZ για τα μεγάλα οικογενειακά της εταιρίας και για τη Supra, μάλλον δεν φαντάζονταν ότι 20 χρόνια αργότερα θα έμπαινε και σε Jeep Wrangler.

Η αλλαγή κινητήρα (engine-swap) σε Jeep Wrangler βέβαια, δεν είναι καθόλου σπάνια. Απλώς συνήθως προτιμάται ένας αμερικάνικος V8, όπως ο LS της Chevrolet, και όχι ένα ιαπωνικό μοτέρ. Ο ιδιοκτήτης ενός κόκκινου Wrangler του 1997 θέλησε να διαφέρει, γι’ αυτό προτίμησε έναν 2JZ-GTE, στην έκδοση χωρίς μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Ο κινητήρας εξακολουθεί να διαθέτει δύο τουρμπίνες σε σειρά, συγκεκριμένα τις Borg Warner S372 και Holset HX35, και με τον εργοστασιακό εγκέφαλο της Supra η ισχύς ξεπερνά τους 350 PS. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, με έναν άγραφο εγκέφαλο και αναβάθμιση του συστήματος τροφοδοσίας, η ισχύς θα μπορούσε να φτάσει σε πολύ υψηλότερα νούμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Jeep Wrangler που έγινε υποβρύχιο [video]

Το νέο μοτέρ παντρεύεται με το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο του Wrangler, το οποίο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω ενός… κολλημένου διαφορικού. Οπότε είναι σαφές ότι το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί για να προσφέρει χαμόγελα στο χώμα, πέρα από οτιδήποτε άλλο. Άλλωστε τετρακίνηση δεν υπάρχει, αφού ο ιδιοκτήτης έχει αφαιρέσει τα εμπρός ημιαξόνια, αν και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό είναι κάτι που αλλάζει εύκολα. Δεν αναφέρονται τα χαρακτηριστικά της ανάρτησης και των φρένων, πέρα από το ότι είναι καινούργια, όμως οι ζάντες είναι Mickey Thompson και τα λάστιχα Yokohama Geolandar H/T-S.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί δερμάτινα καθίσματα από Acura RSX Type S. Και μάλιστα όχι μόνο δύο, αλλά τέσσερα, και για τους πίσω επιβάτες. Δεν υπάρχει a/c, αλλά ούτε και οι σωληνώσεις του καλοριφέρ, το οποίο είναι μάλλον περιττό με δεδομένο τον λόγο ύπαρξης του αυτοκινήτου και το ότι βρίσκεται στο Los Angeles. Περιττό φαίνεται ότι είναι για τον ιδιοκτήτη και οποιοδήποτε σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα εισαγωγής, οπότε η πρώτη κατά σειρά τουρμπίνα, που βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη έξω από το καπό, μπορεί να ρουφήξει χώμα, κλαδιά, πουλιά και οτιδήποτε άλλο βρεθεί στον δρόμο της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Citroën 2CV με μοτέρ Ferrari F355 κάνει τρελό ήχο [video]

Πάντως τώρα, το συγκεκριμένο Jeep Wrangler πωλείται στο Craigslist, προς $20.000. Ο πωλητής ενδιαφέρεται και για ανταλλαγή με κάποια σπορ αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων αναφέρει και την Toyota Supra. Μήπως από το πείραμά του κατάλαβε ότι τέτοιο μοτέρ αξίζει ένα καλύτερο αυτοκίνητο;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube