Ένα Audi RS3, πύ-πύ-πύ-ραυλος [videos]

Ένα Audi RS3, πύ-πύ-πύ-ραυλος [videos]

Ο Oettinger ενίσχυσε με σημαντικά παραπάνω ισχύ το Audi RS3 και έτσι πλέον, μόλις στο stage 2 (από τα τέσσερα), διαθέτει παραπλήσιες επιδόσεις με το R8.

Τα πακέτα aftermarket για Audi RS3 στην πιάτσα της βελτίωσης είναι ουκ ολίγα και από διάφορους tuners και τώρα ήρθε ακόμα ένας να προστεθεί σε αυτή τη λίστα.

Ο λόγος για τον Meet Oettinger που ετοίμασε ένα boost τεσσάρων σταδίων για τον εγνωσμένης βελτιωτικής βάσης 2,5λιτρο 5κύλινδρο κινητήρα της Audi. To στοκ μοτέρ ήδη ανεβάζει σε ισχύ το εντυπωσιακό νούμερο των 367 ίππων και 47,6 kgm που με το κιτ stage 1 ανεβαίνει στα 430 και 63,7 αντίστοιχα.

Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες, στο κιτ stage 2, η ισχύς ανεβαίνει κατακόρυφα, φτάνοντας τα 520 άλογα και τα 69,3 χιλιογραμμόμετρα. Σε αυτό το set-up, ο Oettinger δίνει ότι το αυτοκίνητο χρειάζεται 3,3” με 3,5” για το σπριντ των 0-100 km/h, σε σχέση με τα 4,3” του εργοστασιακού. Και για να κάνουμε ακόμα πιο πικάντικη τη σύγκριση, να πούμε ότι ένα Audi R8 V10 δεύτερης γενιάς χρειάζεται επίσης 3,5” με την έκδοση plus των 610 PS να κατεβάζει το νούμερο στα 3,2”.

Όσον αφορά την τελική ταχύτητα, ο Oettinger αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 km/h, αναβάζοντάς την στα 310 km/h, μόλις λίγο πιο αργό από το R8 V10 που βλέπει τα 320+ km/h. Η παραπανίσια ισχύς του RS3 του Oettinger προέρχεται από την τροποποίηση του τούρμπο, την τοποθέτηση έξτρα σπορ φίλτρου, εξέλιξη στην εισαγωγή, αναχαρτογράφηση της ECU και τοποθέτηση συστήματος εξάτμισης ειδικά σχεδιασμένου γι’ αυτό το βελτιωτικό πακέτο.

Ανάλογα με την downpipe που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, το ποσό που ζητά ο Oettinger ξεκινά από τα €8.295 έως τα €10.390 για το κιτ stage 2. Αν όμως θα θέλατε ακόμα παραπάνω δύναμη, υπάρχει το πιο ακριβό κιτ stage 3 που ανεβάζει το 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων στους 650 PS και στα 76,5 kg. Για τους ακόμη πιο «πύραυλους» στο stage 4 φτάνεις πια την ισχύ μιας Lamborghini Aventador LP750-4 SV, με 750 άλογα και 91,7 kgm!

Με αυτό το τέταρτο στάδιο, ο Oettinger στέφεται ο βασιλιάς της βελτίωσης για Audi RS3, μακράν από τους υπολοίπους, και αναμένουμε με αγωνία και την ανακοίνωση των επιδόσεων του αυτοκινήτου σε αυτό το stage.
 

[Πηγή Oettinger]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube