Έλεος! Μετέτρεψε κλασική Ferrari σε V8 hot-rod! [video]

Έλεος! Μετέτρεψε κλασική Ferrari σε V8 hot-rod! [video]

Αγοράστε την τώρα από το eBay και πηγαίνετέ την στο Pebble Beach μόνο για να δείτε τις αντιδράσεις των ψηλομύτηδων κριτών!

Δεν υπάρχει τίποτε πιο μισητό για τους φανατικούς των κλασικών αυτοκινήτων από το να δουν καγκουριές σε σπάνια, εμβληματικά κομμάτια.

Φανταστείτε λοιπόν τα μούτρα των συλλεκτών και των κριτών αν έκανε την εμφάνισή της αυτή η ιερόσυλα καγκουρεμένη Ferrari στη φημισμένη έκθεση κλασικών αυτοκινήτων που γίνεται στο Pebble Beach της California αυτή την εβδομάδα!

Πρόκειται για μια αληθινή Ferrari 250 GTE του 1963, όχι για ρέπλικα. Και πουλιόταν μέχρι πρόσφατα στο eBay αντί $120.000 (€102.500). Λογικότατη τιμή για μια κλασική Ferrari V12 της δεκαετίας του 1960. Όμως, δεν θα τη λέγαμε γνήσια σε όλα της…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 250GT Lusso (1962-1964)

Όπως γράφει στην αγγελία, ο γνήσιος κινητήρας V12 και το πλαίσιο (που ήταν ξεχωριστό στις Ferrari της εποχής) αφαιρέθηκαν για να κατασκευαστεί μια ρέπλικα Ferrari 250 GTO. Οπότε έμεινε το αμάξωμα, να σαπίζει σκέτο.

Ο μετατροπέας, Joe Alessandrino, το πήρε, το ανακαίνισε και το τοποθέτησε πάνω σε ένα πλαίσιο δικής του κατασκευής, με ειδικά φτιαγμένες, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις coil-over της Art Morrison. Για κινητήρα τοποθέτησε έναν V8 Chevrolet 302 small block, με κοντυμένη διαδρομή εμβόλων για να γυρίζει στις 7.200 rpm. Η άγνωστη ιπποδύναμη και ροπή του μεταφέρονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου Tremec 6 σχέσεων κι ενός άξονα Ford 9” με μηχανικό μπλοκέ Trac-Loc.

O V8 εικονίζεται στις περισσότερες φωτογραφίες με ντραγκστεράδικη εισαγωγή και δύο τετραπλά καρμπιρατέρ Holley, όμως τώρα έχει ένα “custom built” σύστημα ψεκασμού με ρέισινγκ χωνιά που δείχνουν πολύ πιο όμορφα και ίσως να χωρούν κάτω από το ορίτζιναλ καπό – που διατίθεται μαζί με το αυτοκίνητο.

Η μετατροπή πήρε τρία χρόνια και 150.000 δολάρια, οπότε η τιμή των 120.000 δολαρίων δείχνει κελεπούρι – ιδίως αν αναλογιστούμε ότι οι κλασικές Ferrari 250 GTE πουλιούνται λίγο κάτω από τα 400.000 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 330GTC 1966-1968

Αν αγοράσετε πάντως τη Ferrari V8 SBC, ξοδέψτε κάτι παραπάνω για να της βάλετε κλασικούς ακτινωτούς τροχούς και να περιποιηθείτε λίγο το εσωτερικό όπου ο ιδιοκτήτης έχει βάλει ό,τι καθίσματα και όργανα βρήκε…

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε εμφανιστεί το 2015 και στο YouTube, απ’ όπου και το παρακάτω video με τη συνέντευξη του Alessandrino.

Δείτε το και μη φτύνετε την οθόνη σας!...

[Πηγή: Bring a Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube