BMW M6 με 6ρότορο κινητήρα Wankel! [video]

BMW M6 με 6ρότορο κινητήρα Wankel! [video]

Ναι, αλήθεια. Κάποιος άλλαξε τον V10 της Μ6 με αυτό το περιστροφικό τέρας – και την έχει για πούλημα!

Έχουμε δει κάμποσες εξωφρενικές αλλαγές κινητήρων, αλλά αυτή πιθανότατα είναι η πιο τρελή engine swap απ’ όλες.

Η AJ Racing Rotaries της Ν. Αφρικής έβγαλε τον 5λιτρο V10 από αυτή την BMW M6 δεύτερης γενιάς και τον αντικατέστησε με έναν Wankel 3,9 λίτρων με 6 ρότορες!

Ο απίστευτος αυτός κινητήρας-μακρινάρι είναι δημιούργημα της ειδικής στους Wankel, Νεοζηλανδικής KiwiRE και έδωσε στο δυναμόμετρο 485 ίππους από τις 5.500 μόλις rpm, οπότε υπολογίζεται ψηλά να ξεπεράσει τους 800! Εδώ συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Samsonas μέσω τριπλόδισκου συμπλέκτη.

Το μοτέρ τέρας όμως δεν είναι η μόνη μετατροπή που έχει γίνει στην Μ6 από την AJ Racing. Πίσω από τις διαιρούμενες ζάντες Rotiform 19 ιντσών κρύβονται(;) δαγκάνες φρένων της Vari με 10 έμβολα μπροστά και 4 πίσω! Οι αναρτήσεις είναι coilover KW V3 και το αμάξωμα έχει ειδικά για την περίπτωση αεροδυναμικά βοηθήματα των Aerofunction και APR.

Το εσωτερικό της Μ6 είναι γδυμένο, για εξοικονόμηση βάρους, και τα καθίσματα είναι κάτι περίεργα στην όψη, πρωτόγονα μπάκετ.

Ένας τέτοιος κινητήρας Wankel έχει βέβαια αυξημένες απαιτήσεις ψύξης, οπότε το αυτοκίνητο έχει δύο ψυγεία νερού και δύο λαδιού, ώστε οι έξι ρότορες να στροφάρουν τρελά χωρίς πρόβλημα.

Στην αγγελία στο Νοτιοαφρικάνικο Facebook, η τιμή που ζητάει ο ιδιοκτήτης είναι 1.234.567 rand (€77.700) αλλά πρέπει εσείς να κάνετε την επαφή αν ενδιαφέρεστε. Η M6 Wankel θα πρέπει να κόστισε αρκετά λεφτά για να φτιαχτεί, οπότε μην περιμένετε να την πάρετε «μπιρ-παρά»…

Πάντως, όσα κι αν ζητάει ο ιδιοκτήτης, το αυτοκίνητο μάλλον τα αξίζει. Απλά ακούστε το να λυσσάει στο δυναμόμετρο:

 [Πηγή: Engine Swap Depot μέσω The Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube