Το BMW i8 του… Batman

Το BMW i8 του… Batman

Το βελτιωμένο BMW i8 της ιαπωνικής Energy θα μπορούσε άνετα να προκριθεί ως το επόμενο Batmobile.

Παρά την τάση για εξηλεκτρισμό των αυτοκινήτων, ακόμη και των σπορ, και τη δαιμονοποίηση της βενζίνης, η βελτίωση φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Ή τουλάχιστον, εκείνο το κομμάτι της σκηνής του παγκόσμιου tuning που προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα.

Το BMW i8 είναι ένα «καθώς πρέπει» σπορ αυτοκίνητο. Δηλαδή, είναι ένα ικανό και γρήγορο σπορ αυτοκίνητο, με τεχνολογία που έχει εξελιχθεί ώστε οι επιδόσεις να συνδυάζονται με μειωμένη κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Με άλλα λόγια, έχει γκάζι αλλά δεν είναι… «βρωμόγκαζο». Παρόλα αυτά οι βελτιωτές το αγάπησαν εξ’ αρχής. Και ασχολήθηκαν με αυτό. Κυρίως αυτοί που ασχολούνται με τις αισθητικές βελτιώσεις.

Το διαστημικό σχήμα του που παραπέμπει σαφώς σε υπερ-ήρωες ρομπότ και άλλες μορφές κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας αποτελεί μία εξαιρετική βάση. Άλλωστε, η BMW έχει κάνει από μόνη της την περισσότερη δουλειά όταν τόλμησε να βγάλει το i8 στην παραγωγή με ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το concept που είχε αρχικά δείξει. Τώρα το εργοστάσιο ετοιμάζει το i8 Spyder που είδαμε πρόσφατα σε δοκιμές εξέλιξης.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το BMW i8 σε δρόμο και πίστα [video]

Το i8 της Energy που βλέπουμε εδώ έχει τελείως διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με μία δαιδαλώδη διαμόρφωση αεραγωγών που σίγουρα δείχνει εντυπωσιακά επιθετικός και προσθέτει όγκο στο αυτοκίνητο. Το ίδιο βέβαια κάνουν οι προσθήκες στα φτερά και οι κτηνώδεις ζάντες 21 ιντσών. Στην ουρά έχει προστεθεί ένα μικρό πτερύγιο στο τελείωμα των αιωρούμενων στοιχείων που καλύπτουν την πίσω κολώνες στο εργοστασιακό σχέδιο. Μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στην Standard Edition ή να πληρώσει κάτι παραπάνω για μπόλικο ανθρακόνημα. Το πακέτο της Energy περιλαμβάνει επίσης νέα εξάτμιση και διάφορες παρεμβάσεις στις δερμάτινες επενδύσεις της καμπίνας.

Βέβαια, το φαρδύ αμάξωμα και οι τεράστιοι τροχοί με τις αυξημένες αντιστάσεις λόγω αεροδυναμικής και τριβής, αναιρούν το αρχικό concept του BMW i8. Η φιλοσοφία του οποίου είναι η μέγιστη απόδοση με το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Πάντως, αν όντως για το μέλλον η BMW σχεδιάζει μία αμιγώς ηλεκτρική και πολύ ισχυρότερη έκδοση του i8 θα μπορούσε να πάρει ιδέες από εδώ. Το ίδιο και οι παραγωγοί του Hollywood, αν ψάχνουν για αυτοκίνητα που θα οδηγούν οι πάσης φύσεως υπερ-ήρωες.

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube