Βελτιωμένο Super Beetle με κινητήρα Subaru [video]

Βελτιωμένο Super Beetle με κινητήρα Subaru [video]

Ο ιδιοκτήτης του χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρώσει τη μετατροπή.

Το Volkswagen Beetle έχει αποτελέσει την βάση για άπειρες μετατροπές από λάτρεις του μοντέλου ανά τον κόσμο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από τη Νότιο Αφρική όπου ένας κύριος που ονομάζεται Άδωνις κατασκεύασε ένα ιδιαίτερο Super Beetle με κινητήρα Subaru EJ20 και πολλές ακόμη αναβαθμίσεις.

Έμπνευση για το βελτιωμένο Beetle αποτέλεσε ένα σκίτσο που είδε ο ιδιοκτήτης του στο διαδίκτυο και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα το πλησίασε αρκετά. Ενδεικτικό της προσπάθειας που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση του project είναι πως οι μετατροπές πήραν 10 ολόκληρα χρόνια!

beetle

Ο δίλιτρος κινητήρας boxer EJ20 της Subaru που χρησιμοποιήθηκε στα Impreza και Legacy, ταίριαξε στο πίσω μέρος του σκαραβαίου και δέχθηκε ένα turbo για ακόμα μεγαλύτερη ισχύ που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη φτάνει τους 382 PS! Το πισωκίνητο μοντέλο απέκτησε custom ανάρτηση coilover, νέα εξάτμιση, μεγαλύτερα φρένα από BMW και ένα πλήρες ρολ κέιτζ για ενίσχυση της ακαμψίας.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη, ο Άδωνις δεν παραμέλησε και την εμφάνιση με φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά, φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας, ένα μεγάλο εμπρός σπλίτερ, μια γιγαντιαία αεροτομή που παραπέμπει σε dragster, κόκκινες ζάντες της BBS και πλευρικά παράθυρα με λειτουργικές εισαγωγές αέρα για το intercooler.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube