Αυτό θα ήταν το ιδανικό MX-5 για την Ελλάδα αν…

Αυτό θα ήταν το ιδανικό MX-5 για την Ελλάδα αν…

Αυτό το τούρμπο κιτ της BBR για το ΜΧ-5 με τον 1.5 SKYACTIV κάνει πιο οδυνηρή την απουσία της Mazda.

Η BBR είναι ο πλέον εξειδικευμένος Ευρωπαίος βελτιωτής για μοντέλα της Mazda και ειδικότερα για το MX-5.

Μετά τις ατμοσφαιρικές βελτιώσεις BBR “Super 200” και το τούρμπο κιτ για την δίλιτρη έκδοση, η BBR παρουσιάζει τώρα μια τούρμπο εφαρμογή για τον μικρότερο κινητήρα του μοντέλου, τον 1.5 SKYACTIV.  Είναι εύκολο στην προσαρμογή και δεν απαιτεί άνοιγμα του κινητήρα ή άλλες επεμβάσεις. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ιπποδύναμη αυξάνεται στους 210 ίππους, αύξηση ούτε λίγο ούτε πολύ 80 ίππων σε σχέση με την ατμοσφαιρική έκδοση. Η ροπή φτάνει τα 27,2 kgm από 15,3. Το κιτ χρησιμοποιεί μια twin scroll τουρμπίνα και σύμφωνα με την BBR δεν έχει αλλοιωθεί η πολύστροφη φύση του μοτέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Mazda MX-5 1.5 SKYACTIV

Το κιτ περιλαμβάνει ένα τοποθετημένο στη μάσκα intercooler και μια εισαγωγή της K&N. Τον συντονισμό του νέου hardware αναλαμβάνει η μονάδα Starchip/EcuTek RaceRom.  Στο πρώτο στάδιο η πίεση είναι μόλις 0,5 bar, απολύτως εντός των ορίων αντοχής τόσο της τουρμπίνας όσο και του ίδιου του κινητήρα σύμφωνα με την BBR.



Όσο ευχάριστο και εστιασμένο στην αγνή, ατόφια αίσθηση το MX-5 στην εργοστασιακή μορφή του, η ποιότητα του πλαισίου είναι τέτοια που νιώθεις το αυτοκίνητο να εκλιπαρεί για δύναμη. Κι αυτό εδώ το κιτ δίνει νούμερα που μπορεί εύκολα να διαχειριστεί το σύνολο χωρίς να αλλοιωθεί η οδική συμπεριφορά. Το κόστος (στην Μ. Βρετανία) είναι €5.700.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube