Αυτή είναι η πρώτη Toyota GT86 V10 [video]

Αυτή είναι η πρώτη Toyota GT86 V10 [video]

Οι… μεταμοσχεύσεις κινητήρων δίνουν και παίρνουν με βάση την GT86. Μετά τον V8 Ferrari, εδώ βλέπουμε μια άλλη τρέλα, με V10 από BMW M5.

Η Toyota GT86 είναι αγαπημένο αυτοκίνητο των βελτιωτών και χρησιμοποιείται ως βάση για διάφορες εφαρμογές engine swap.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την GT4586, το αγωνιστικό drift car που φορά κινητήρα V8 από Ferrari 458. Εδώ έχουμε ένα αγωνιστικό για Time Attack, αγώνες ατομικής χρονομέτρησης. Το οποίο η Αυστραλιανή εταιρεία Zoom Garage φαντάστηκε με έναν S85 V10 από Μ5 Ε60 κάτω από το καπό. Κάτω, τρόπος του λέγειν, αφού με το ζόρι κλείνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η GT86 με κινητήρα Ferrari 458 Italia τρακάρει στηνπρώτη βόλτα

Ο κινητήρας αυτός, ατμοσφαιρικός με 10πετάλουδη εισαγωγή, εκτός από συγκλονιστικό ήχο έβγαζε 507 άλογα και συνδυάζονταν με το κιβώτιο SMG, μονού αλλά αυτοματοποιημένου συμπλέκτη. Αντ’ αυτού εδώ χρησιμοποιείται ένα 6άρι χειροκίνητο από M3 E92. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, παρά τον όγκο του μεγάλου V10 μπλοκ, ο κινητήρας τοποθετήθηκε σχετικά εύκολα. Ήταν το κιβώτιο που δυσκόλεψε περισσότερο την ομάδα και χρειάστηκαν περισσότερες μετατροπές στην καρότσα για να το προσαρμόσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η GT86 με μοτέρ Ferrari V8 κάνει όργια

Με αλλαγές στο σύστημα ψεκασμού, στα μπεκ και στην αντλία καυσίμου ο κινητήρας πλέον αγγίζει τα 530 άλογα.  Παραδόξως, σύμφωνα με την Zoom Garage, το V10 μοτέρ ζυγίζει μόλις 20 kg περισσότερα από το εργοστασιακό. Για να το πετύχουν αυτό προσάρμοσαν μια custom ελαφρύτερη από αυτή της BMW εισαγωγή, ενώ άλλαξαν και το κάρτερ με ένα ξηρού τύπου. Όχι ότι έμοιαζε εύκολο προτζεκτ, έτσι κι αλλιώς. Αλλά οι άνθρωποι εδώ, προσπαθώντας για το καλύτερο, πρέπει να τους αναγνωρίσουμε, φρόντισαν να το κάνουν ακόμη πιο δύσκολο.

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube