Αυτή είναι η πολύ ιδιαίτερη Sutton CS800 Mustang με… 800 άλογα

Αυτή είναι η πολύ ιδιαίτερη Sutton CS800 Mustang με… 800 άλογα

Σήμερα στην έκθεση Top Marques Monaco ο λονδρέζικος βελτιωτικός οίκος Sutton θα παρουσιάσει αυτή τη Mustang που δείχνει «τούμπανο», και είναι.

Ο οίκος Sutton με έδρα στο Λονδίνο θα παρουσιάσει στο Top Marques Monaco μια πολύ ιδιαίτερη δεξιοτίμονη Mustang με 800 ίππους και εμφάνιση για την επόμενη ταινία του James Bond. Ως αυτοκίνητο του «κακού», βεβαίως.

Αρκετές ειδήσεις μας έρχονται τελευταία από την Αγγλία και αφορούν στη βελτίωση της Mustang. Νωρίτερα σήμερα διαβάσαμε για τη βελτιωμένη 2.3 Ecoboost Mustang με 550 PS που φτιάχνει και πουλά επίσημος ντίλερ της Ford. Τώρα πάμε σε κάτι πιο extreme, στη Sutton CS800 Mustang. Για να φτάσει η απόδοση στους 800 ίππους έχουν προσαρμόσει στον 5λιτρο V8 έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή Whipple Stage 2 και ένα μεγάλο ιντερκούλερ. Νέα μεγαλύτερα μπεκ και πεταλούδα γκαζιού ήταν επίσης απαραίτητα. Αλλάχτηκε η εξάτμιση από τις πολλαπλές μέχρι πίσω, με μακρύτερους αυλούς στα χταπόδια, καταλύτες ελεύθερης ροής και τελικά με ενεργά flaps για να πληροί το αυτοκίνητο προδιαγραφές θορύβου με λίγο γκάζι. Φυσικά, διαφορετική είναι και η ανάρτηση, πλήρως ρυθμιζόμενη σε γεωμετρία και σκληρότητα.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ford Mustang 5.0 GT V8 σε πίστα και δρόμο [video]

Για το body-kit έχει χρησιμοποιηθεί άφθονο ανθρακόνημα. Ένα μεγάλο εμπρός σπόιλερ, φούστες στα μαρσπιέ, πλευρικοί αεραγωγοί στα πίσω φτερά (αισθητικής φύσης περισσότερο, άντε να οδηγούν και λίγο αέρα στα φρένα) και διαχύτης στο πίσω μέρος που αγκαλιάζει τις διπλές εξατμίσεις. Μια μεγάλη εισαγωγή στο καπό τροφοδοτεί το θηρίο με φρέσκο δροσερό αέρα. Και κάνει την εικόνα αυτής της Mustang ακόμη πιο απειλητική όταν γεμίζει τον καθρέφτη του προπορευόμενου αυτοκινήτου. Στην καμπίνα τον ξεχωριστό τόνο δίνουν ανασχεδιασμένα ειδικά για την περίπτωση καθίσματα Recaro και μικρές πινελιές στη διακόσμηση, όπως η λαβή του λεβιέ του 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν.

[Πηγή Motor1


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube