Ανάρτηση ST XA για Suzuki Jimny

Ανάρτηση ST XA για Suzuki Jimny

Η ST suspensions βελτιώνει την εμφάνιση και την απόδοση του Suzuki Jimny, με τη νέα, ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα ανάρτηση XA.

Το σημερινό Suzuki Jimny (GJ) είναι ένα off-roader της παλιάς σχολής, με εξαιρετικές ικανότητες. Το οποίο πλέον μπορεί να εφοδιαστεί με μια ανάρτηση ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα, την ST XA.

Το Jimny διαθέτει άκαμπτους άξονες εμπρός και πίσω, σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας. Οπότε, στην περίπτωσή του τα ελατήρια δεν είναι ομόκεντρα με τα αμορτισέρ, όπως στις συνηθισμένες εφαρμογές με γόνατα MacPherson, αλλά ξεχωριστά. Η ίδια διάταξη διατηρείται και στην ανάρτηση ST XA, όμως τα σπειρώματα στη βάση των ελατηρίων επιτρέπουν τη ρύθμιση του ύψους, με εύρος χαμηλώματος από 15 έως 35 mm. Επιπλέον, η ανάρτηση διαθέτει ρύθμιση σκληρότητας των αμορτισέρ (απόσβεση επαναφοράς), έτσι ώστε η κύλιση να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οδηγού.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε δύο διαφορετικές βελτιωμένες εκδοχές του Jimny, με κοινό σημείο την ανάρτηση ST XA. Το κίτρινο Jimny είναι δημιούργημα της εταιρίας PartsPro και είναι αρκετά διακριτικό, με μόνες άλλες αλλαγές την τοποθέτηση ζαντών 16" και την αφαίρεση της ρεζέρβας από το πίσω μέρος. Αντίθετα, το λευκό Jimny της εταιρίας Import Hookup έχει υποστεί εκτεταμένες επεμβάσεις που το κάνουν να μοιάζει με Mercedes-Benz G-Class. Γι’ αυτό ονομάζεται «G Mini».

ST XA

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των δύο βελτιωμένων Suzuki Jimny στη gallery που ακολουθεί. 

[Πηγή: ST suspensions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube