8 θεότρελες αλλαγές κινητήρων [video]

8 θεότρελες αλλαγές κινητήρων [video]

Ξέρετε από «τροπέτα» και νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα; Δεν έχετε δει τίποτα, όπως θα διαπιστώσετε…

Τα «τροπέτα» και οι αλλαγές κινητήρων ήταν για χρόνια μέρος της ελληνικής αυτοκινητικής κουλτούρας – αρχικά για φορολογικούς λόγους και πιο πρόσφατα για τη δημιουργία “Q-cars”, ντράγκστερ και drift-cars.

Το να βάλεις σε ένα αυτοκίνητο ένα μεγαλύτερο μοτέρ από μοντέλο της ίδιας σειράς ήταν και είναι κάτι το συνηθισμένο. Όπως και το να βάλεις έναν πιο δυνατό κινητήρα από μεγαλύτερο ή/και πιο σύγχρονο μοντέλο της ίδιας μάρκας. Έναν V8 4,4 λίτρων από BMW X5 ή 540i σε μια παλιά 3άρα Ε30, για παράδειγμα. Ή έναν 2,5λιτρο τούρμπο από Skyline σε ένα παλιό τζιπ Nissan Patrol.

Πιο προχωρημένο είναι το να αλλάξεις τον κινητήρα με έναν πολύ πιο δυνατό άλλης μάρκας. Να πάρεις ας πούμε έναν 5λιτρο V8 από Mustang και να τον στριμώξεις κάτω από το καπό ενός παλιού, κλασικού FIAT 124 Sport Spider.

Μιλώντας για στρίμωγμα όμως, πώς θα σας φαινόταν ένας Lamborghini V12 σε ένα 500αράκι FIAT; Και μιλάμε για το παλιό, το λιλιπούτειο 500αράκι με τους 18 ίππους!

Αν δεν εντυπωσιαστήκατε ακόμα, δείτε στο video πώς μπορεί κανείς να φτιάξει ένα VW Lupo-τέρας και, αν έχει φαντασία, τι μεταμοσχεύσεις μπορεί να κάνει από μοτοσικλέτες σε αυτοκίνητα και το αντίστροφο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube