600αράκι με μοτέρ Hayabusa [video]

600αράκι με μοτέρ Hayabusa [video]

Δείτε αυτό το SEAT 600 με μοτέρ από Suzuki Hayabusa να ουρλιάζει και να στρώνει με λάστιχο την ανάβαση.

Το ορίτζιναλ SEAT 600, που έβαλε στους τέσσερις τροχούς τους Ισπανούς στη δεκαετία του ’60, ήταν ένα ευρύχωρο, 4θέσιο, οικονομικό αυτοκινητάκι.

Προερχόμενο από το FIAT 600 του 1955, το μοντέλο γιορτάζεται από την ισπανική εταιρεία καθώς εφέτος έκλεισε το 60χρονά του.

Βέβαια, δεν έχουν όλη την ίδια αντίληψη για το 600ράκι. Κάποιοι, για παράδειγμα οι τύπου του video, θεωρούν ότι πρόκειται για το κατάλληλο αυτοκίνητο για αναβάσεις. Και μιας και πρόκειται για την ισπανική εκδοχή του, ποιοι καλύτερα από τους τρελούς Ισπανούς του αγωνιστικού οίκου JTR Racing θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο ακραίο πρότζεκτ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ουάου! Αυτό το MINI με μοτέρ Audi 870 PS, πωλείται! [video]

Η καρδιά του αυτοκινήτου φυσικά και ήταν αδύνατον να παραμείνει είτε ο ταπεινός κινητήρας των 633 cc με τα 19 άλογα είτε ο κατοπινός των 767 cc του 600 D με τους 21,5 PS. Στη θέση τους μπήκε ένας 4κύλινδρος 1.300άρης σε σειρά από Suzuki Hayabusa με κόκκινο στις 11.000 rpm. Ένα μοτέρ που αποδίδει 175 άλογα, από τα οποία 155-165 περνάνε στον τροχό στις 9.5000-9.750 rpm. Όσο για το κιβώτιο, μιλάμε για ένα 6άρι σειριακό σασμάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτοκινητάκι του γκολφ με μηχανή Suzuki GSX-R με 115 άλογα [video]

Όπως μπορείτε να δείτε ούτε το αμάξωμα παράμεινε ανέγγιχτο. Αντίθετα «αναβαθμίστηκε» εκτεταμένα με τεράστιες προεκτάσεις στα φτερά, γιγάντιο τετράγωνο προφυλακτήρα εμπρός και υπερμεγέθη πτέρυγα πίσω. Το εσωτερικό απογυμνώθηκε και φυσικά μπήκαν το απαραίτητο roll cage και σταθερά αγωνιστικά μπάκετ. Και μην πιστέψετε ότι από κάτω βρίσκονται οι τσιγκοπάφιλες του 600. Μόνο τα καβούκι το θυμίζει, καθώς αυτό ντύνει ένα σωληνωτό πλαίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Λιλιπούτειο Honda S600 με τούρμπο-Γαργαντούα [video]

Σύμφωνα με την περιγραφή του video, το «600ράκι» ζυγίζει 570 kg στην έκδοση αναβάσεων, κάτι που εξηγεί εν πολλοίς και την αστρονομική ταχύτητα με την οποία στρίβει το αυτοκίνητο. Αν υποθέσουμε ότι το μοτέρ της Hayabusa με ελεύθερες εξατμίσεις θα ανεβαίνει στα 180 άλογα, τότε μιλάμε για μια αναλογία λιγότερο από 3,2 kg ανά ίππο!

Δείτε και μόνοι σας τι σημαίνει αυτό!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube