10 τρελοί κινητήρες που δεν φαντάζεστε [video]

10 τρελοί κινητήρες που δεν φαντάζεστε [video]

Έχουμε δει να βάζουν σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, όμως κάποιοι εδώ ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

Εντάξει, οι τρελοί κινητήρες εδώ μπορεί να μην είναι 11, αφού ο 4λιτρος W8 του VW Passat και ο 5λιτρος ντίζελ V10 TDI του VW Touareg τοποθετούνταν από το εργοστάσιο αρκετά πρόσφατα και οι περισσότεροι θα τους ξέρετε.

Όσοι γνωρίζουν από αυτοκινητική ιστορία μπορεί να έχουν επίσης ακούσει για τον 4κύλινδρο μαμούθ που χρησιμοποιούσε η FIAT στους αγώνες των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπως και για τον μικρό V16 1,5 λίτρων που είχε φτιάξει η BRM για τα Grand Prix Formula 1 της δεκαετίας του 1960.

Οι –κάποιας ηλικίας– φανατικοί των αγώνων θα ξέρουν και τον θηριώδη flat-12 turbo 1.100 ίππων της Porsche 917 για το αμερικάνικο πρωτάθλημα Can-Am.

Όμως, η φαντασία όσον αφορά στους κινητήρες δεν οργιάζει μόνο με κίνητρο τους αγώνες. Αν μάλιστα αφεθεί εντελώς ελεύθερη, μπορεί να ξεπεράσει κάθε όριο, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί.

Δείτε λοιπόν τι έφτιαξαν κάποιοι τρελοί εφευρέτες και τι τοποθέτησαν σε οχήματα, από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μέχρι… τρακτέρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube