Υβριδικές οι μελλοντικές BMW M

Υβριδικές οι μελλοντικές BMW M

H BMW βλέπει το μέλλον του M Division υβριδικό, υπό την πίεση μείωσης εκπομπών CO2.

Είναι αναπόφευκτο, για όλους τους κατασκευαστές, να καταφύγουν στην υβριδική τεχνολογία για να μειώσουν τον μέσο όρο εκπομπών CO2 στο μέλλον, δήλωσε ο Dirk Hacker, αντιπρόεδρος μηχανολογίας της BMW M.

Και επιβεβαίωσε ότι το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων είναι υβριδικό. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας θα βοηθήσει όχι μόνο στην μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και στην αύξηση της απόδοσης, κυρίως στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Είναι δεδομένα τα πλεονεκτήματα των υβριδικών σε ροπή και απόκριση στο γκάζι.

«Εξετάζουμε την χρήση των ηλεκτροκινητήρων, κυρίως όμως από την σκοπιά της αύξησης της απόδοσης και της βελτίωσης των επιδόσεων», δήλωσε ο Hacker. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι οι παραδοσιακοί πελάτες της BMW δεν είναι οπαδοί της ηλεκτροκίνησης. «Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν τους αρέσει να οδηγούν χωρίς τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», ξεκαθάρισε. «Οπότε θα δεχτούν αυτή την αλλαγή αν ξέρουν ότι βοηθά στην απόδοση».

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποια έκδοση M ηλεκτρικού μοντέλου. Ωστόσο το M Division θα περιμένει την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας στο επίπεδο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί στα μοντέλα Μ με την έμφαση να δίνεται στις επιδόσεις και την μείωση των εκπομπών CO2 να προκύπτει ως παράπλευρο… όφελος.

«Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα πρέπει να λύσουμε πριν προχωρήσουμε, όπως ας πούμε το βάρος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει να δούμε τι κερδίζουμε και τι χάνουμε. Είμαστε έτοιμοι ή μήπως πρέπει πρώτα να υιοθετήσουμε κάποιες άλλες δομικές αλλαγές, στο κατασκευαστικό κομμάτι, πριν προχωρήσουμε με την υβριδική τεχνολογία;» δήλωσε ο Hacker. Υπονοώντας σαφώς την χρήση ανθρακονημάτων και CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα), τεχνολογία που ήδη χρησιμοποιούν τo αυτοκίνητο πόλης i3 και το υβριδικό supercar i8, ώστε να αντισταθμιστεί το βάρος των μπαταριών και των ηλεκτροκινητήρων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube