Vins Duecinquanta: Η δίχρονη μοτοσυκλέτα με «άρωμα» Ferrari [video]

Vins Duecinquanta: Η δίχρονη μοτοσυκλέτα με «άρωμα» Ferrari [video]

Δύο πρώην μηχανικοί της Ferrari κατασκεύασαν μια ελαφριά, ισχυρή και πολύ ακριβή δίχρονη μοτοσυκλέτα.

Η Duecinquanta της Vins είναι μία ξεχωριστή, μη συμβατική και μοντέρνα σχεδιασμένη μοτοσυκλέτα, το όνομα της οποίας θυμίζει μηχανές από το πρόσφατο παρελθόν που «ζουν» ακόμα στη μνήμη μας.

Πράγματι, το Duecinquanta (στα ελληνικά μεταφράζεται 250) είναι μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα με δικύλινδρο δίχρονο κινητήρα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό καυσίμου. Πρόκειται για ένα «μίγμα» τεχνολογίας και καινοτομίας, που στόχο είχε να δημιουργήσει την ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα που κατασκευάζεται στις μέρες μας.

Η Vins χρησιμοποίησε ένα μονοκόκ ανθρακονημάτινο πλαίσιο, πιρούνια από το ίδιο υλικό και έναν μικρό κινητήρα για να εξασφαλίσει ότι το συνολικό βάρος δεν θα ξεπεράσει τα 95 kg, στοιχείο που αναβαθμίζει την αίσθηση και την άνεση κατά την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Η Duecinquanta Sport σχεδιάστηκε για χρήση σε πίστα ή επαρχιακό δρόμο, όπου ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας και η χαρά της οδήγησης είναι πιο σημαντικά από την απόλυτη δύναμη. Τα μόνα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Vins αφορούν τον κινητήρα που είναι 249 κ.εκ. και την τελική ταχύτητα που ακουμπά τα 200 km/h.

Για ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση και απόδοση στην πίστα, η Vins διαθέτει και την έκδοση Competizione της Duecinquanta που ζυγίζει μόλις 85 kg. Έχει υπερκυβισμένο κινητήρα στα 288 κ.εκ. που αποδίδει 80 ίππους και χαρίζει τελική ταχύτητα 240 km/h.

Πέρα όμως από την αυξημένη απόδοση, η έκδοση Competizione έχει διαφορετικό full carbon «κοστούμι» για βελτίωση της αεροδυναμικής και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα.

Τέλος, η τιμή της έκδοσης Sport κυμαίνεται στις €40.000 και της Competizione στις €50.000.

[Πηγή: Vins Motors]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube