Toyota: Τέλος για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2050

Toyota: Τέλος για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2050

Σημεία των καιρών η «εκθρόνιση» των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Toyota, οι θερμικοί κινητήρες θα μας έχουν «χαιρετήσει» μέχρι το 2050 και μόλις το 10% των αυτοκίνητων θα έχουν υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η Toyota θεωρεί ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έχουν εκλείψει μέχρι το 2050, ενώ θα τροφοδοτούν μόλις το 10% των μελλοντικών αυτοκινήτων, ως μέρος του υβριδικού συστήματος κίνησης από το 2040 και μετά.

Η πρόβλεψη που ανακοινώθηκε δια στόματος Seigo Kuzumaki, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης, υπογραμμίζει εκ νέου ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένουν ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία εξέλιξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

«Περιμένουμε ότι μέχρι το 2050 θα πρέπει να έχουμε μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 90% σε σχέση με το 2010», δήλωσε ο Kuzumaki. «Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει από το 2040 και μετά να μην κατασκευάζουμε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά να αποτελούν “συμπλήρωμα” των υβριδικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών μοντέλων».

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube