Tesla: Φτιάχνουμε μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιόμετρα

Tesla: Φτιάχνουμε μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιόμετρα

Μετά τις υποσχέσεις για στόλο αυτόνομων ΤΑΧΙ το 2020 ο Elon Musk μιλά για μια νέα γενιά μπαταριών.

Παρά τις επικρίσεις που κατά καιρούς έχει ακούσει ο Elon Musk σε σχέση με τις εξαγγελίες του πολλές από τις οποίες δεν υλοποιούνται, αυτός συνεχίζει απτόητος και μόλις χθες εξήγγειλε πως σε ένα περίπου χρόνο η Tesla θα έχει έτοιμοι μια νέα γενιά μπαταριών με διάρκεια ζωής τα 1,6 εκατ. χιλιόμετρα.

Η εξαγγελία έγινε στη διάρκεια της ημερίδας  «Autonomous Day», αφού προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι μέχρι το 2020 η εταιρεία θα βάλει στην κυκλοφορία έναν μεγάλο στόλο από πλήρως αυτόνομα ΤΑΧΙ.
Η ημερίδα σκοπό είχε να ενημερώσει τους επενδυτές και τους μετόχους της Tesla για τα μελλοντικά της σχέδια, τόσο σε ό,τι αφορά στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης , όσο και σε αυτήν που έχει να κάνει με την αυτόνομη οδήγηση.

Αναφερόμενος στη νέα γενιά μπαταριών ο Musk τόνισε πως αυτή θα είναι έτοιμη από του χρόνου και πως θα έρθει να τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα της Tesla, των οποίων η κινητήρια μονάδα είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη έτσι ώστε να έχει μια διάρκεια ζωής 1 εκατ. χιλιομέτρων. Οι σημερινές μπαταρίες, είπε, έχουν μια διάρκεια ζωής από 480.000 – 800.000 km, κάτι που «αδικεί» τους κινητήρες μας. Με τις νέας γενιάς μπαταρίες αυτό το φαινόμενο θα πάψει να υπάρχει, κατέληξε ο CEO της Tesla.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube