Tesla: Aκόμη μεγαλύτερη αυτονομία για τα Model S και Model X

Tesla: Aκόμη μεγαλύτερη αυτονομία για τα Model S και Model X

Kαι ταχύτερη φόρτιση αλλά και αναβάθμιση της οδικής συμπεριφοράς μέσω ρυθμιζόμενης ανάρτησης.

Στο πλαίσιο ενός πραγματικού «βομβαρδισμού» ανακοινώσεων τις τελευταίες ημέρες, η Tesla μεταξύ άλλων μας πληροφόρησε πως άμεσα θα προχωρήσει σε αναβαθμίσεις στα Model S και Model X, στους τομείς που έχουν να κάνουν με την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, την αυτονομία, την ταχύτητα φόρτισης αλλά και την οδική συμπεριφορά των αυτοκινήτων της.

Συγκεκριμένα αμφότερα τα μοντέλα θα διατίθενται πλέον με έναν καινούργιο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος παρέχει αύξηση της αυτονομίας στα 595 km για το Model S και στα 525 km για το Model X, σύμφωνα με τις μετρήσεις της αμερικανικής ΕΡΑ. Την ίδια στιγμή -πάντα σύμφωνα με την Tesla - είναι αναβαθμισμένη και η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την μπαταρία να μην έχει μεγαλώσει και να παραμένει η ίδια (100 KWh) με αυτήν των προηγούμενων εκδόσεων. 
Ταχύτερη κατά 50% είναι και η διαδικασία φόρτισης που γίνεται στα 250 kW στους νέους Superchargers V3 της Tesla και στα 145 kW στους V2.

Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με την οδική συμπεριφορά των δύο μοντέλων, η Tesla μιλά για ένα νέο σύστημα ρυθμιζόμενης ανάρτησης που έχει τη δυνατότητα να χαμηλώνει το ύψος του αμαξώματος αυτόματα στον αυτοκινητόδρομο, έτσι ώστε να μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση και έτσι να εξασφαλίζεται ακόμη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. 
Ειδικά για αυτό το νέο σύστημα ανάρτησης η Tesla αναφέρει πως μπορεί να εφαρμοστεί ως αναβάθμιση και στα ήδη κυκλοφορούντα Model S και Model X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube