Τεχνολογική συνεργασία Toyota - Microsoft

Τεχνολογική συνεργασία Toyota - Microsoft

Οι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε τεχνολογικό επίπεδο, σε μία σειρά συστημάτων ψυχαγωγίας και ασφάλειας.

Αυτή την εβδομάδα η Toyota και η Microsoft συμφώνησαν στην παραχώρηση των δικαιωμάτων μιας σειράς τεχνολογιών που ανέπτυξε η τελευταία.

Οι πατέντες αφορούν τεχνολογίες που έχουν προφανώς εφαρμογή στο αυτοκίνητο, όπως λογισμικό αναγνώρισης φωνητικών εντολών και αναγνώρισης νευμάτων. Η Microsoft διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει το λογισμικό αυτό και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Η συμφωνία δεν είναι αποκλειστική, αλλά η συμφωνία με την Toyota είναι η πρώτη.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και κάποιο καιρό έτσι κι αλλιώς. Τους τελευταίους δέκα μήνες, Toyota και Microsoft δουλεύουν ένα σύστημα αποθήκευσης, μεταφοράς και ανάλυσης δεδομένων το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία cloud της Microsoft. Το project λέγεται Toyota Connected και βασίζεται στην πλατφόρμα Microsoft Azure και σχεδιάζεται να προσφέρει πληροφορίες για ένα εύρος θεμάτων. Από την κίνηση στην γύρω περιοχή ως τις συνθήκες ασφάλειας και την κατάσταση της υγείας του οδηγού.

Διαβάστε ακόμη Η McLaren χρησιμοποιεί laptop 20ετίας για την F1

Η Microsoft έχει επίσης συμβάλλει στην εξέλιξη των servers και του υπόλοιπου δικτύου υπολογιστών της Gazoo Racing WRC Team, για αυτό άλλωστε και προβάλλεται έντονα πάνω στο Yaris WRC. Ήδη από το 2011, η Toyota είχε δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με την Microsoft για την ανάπτυξη συστημάτων τηλεπικοινωνιών και πληροφόρικής, με εφαρμογή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα πρώτα αυτοκίνητα που είχαν επωφεληθεί από αυτή την τεχνολογία ήταν τα υβριδικά μοντέλα της Toyota, από το 2012.

Η Microsoft συνεργάζεται επίσης με τις Nissan και Volvo σε θέματα που αφορούν στην συνδεσιμότητα, ενώ έχει συνάψει επίσης συμφωνία με την Ford και την Delphi.  

Πηγή Autoblog.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube