Τα Audi A1 και A3 σύντομα με 3κύλινδρους κινητήρες

Τα Audi A1 και A3 σύντομα με 3κύλινδρους κινητήρες

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audi Rupert Stadler τα δύο μικρότερα μοντέλα της φίρμας θα διατίθενται σύντομα με 3κύλινδρα μοτέρ.

Ο βασικός κινητήρας της γκάμας τόσο του Audi A1 όσο και του Α3 θα είναι 3κύλινδρος. Τάδε έφη ο Rupert Stadler, διευθύνων σύμβουλος της Audi, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Αν και ο Rupert Stadler δεν διευκρίνισε σε ποιον κινητήρα αναφέρεται οι υποψήφιοι είναι δύο, ένας βενζίνης και ένας diesel, και προέρχονται από το ανανεωμένο VW Polo. Ο 1.0 TSI που θα λανσαριστεί μέχρι τις αρχές του 2015 θα αποδίδει 95 ή 110 PS, ενώ ο νέος 1.4 TDI διατίθεται ήδη σε εκδόσεις με 75 και 90 PS.

Το πρώτο μοντέλο της Audi που θα αποκτήσει 3κύλινδρο μοτέρ είναι το Α1, ενώ το Α3 θα ακολουθήσει λίγο αργότερα. Οι παραπάνω κινητήρες θα μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τους 1.2 TFSI και 1.6 TDI που κινούν σήμερα της βασικές εκδόσεις βενζίνης και diesel των δύο μικρότερων Audi.

Όσο για το ενδεχόμενο τοποθέτησης 3κύλινδρων μοτέρ σε μεγαλύτερα μοντέλα της φίρμας, κάτι τέτοιο μάλλον θα καθυστερήσει αρκετά σύμφωνα με τον Stadler. «Για αρκετό καιρό θα αρκεστούμε στα μικρά μας μοντέλα. Δεν είμαι σίγουρος αν η αγορά [σ.σ. των μεγαλύτερων μοντέλων] θα ανταποκριθεί καλά στα 3κύλινδρα μοτέρ μεσο-μακροπρόθεσμα. Αλλά σκεφτείτε ότι πριν 10-15 χρόνια οι 6κύλινδροι κινητήρες ήταν must, και τώρα τη θέση τους έχουν πάρει 4κύλινδροι».

[Πηγή: Auto Express]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube