Το σύστημα ψεκασμού νερού της BMW M4 GTS και σε άλλα αυτοκίνητα [+ video]

Το σύστημα ψεκασμού νερού της BMW M4 GTS και σε άλλα αυτοκίνητα [+ video]

Το σύστημα Direct Water Injection της Bosch μειώνει την κατανάλωση έως 13% και τις εκπομπές CO2 έως 4%.

Το σύστημα που εξελίχθηκε από την Bosch και έκανε το ντεμπούτο του στην BMW M4 GTS των 500 ίππων, θα μπει σε μαζική παραγωγή το 2019 για να διατεθεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην M4 GTS, το σύστημα δίνει 5% παραπάνω ισχύ ψεκάζοντας απεσταγμένο νερό απευθείας στους θαλάμους καύσης του 6κύλινδρου τούρμπο κινητήρα. Αυτό χαμηλώνει τη θερμοκρασία μειώνοντας τον κίνδυνο προανάφλεξης, οπότε μπορεί να αυξηθεί η γωνία προπορείας (αβάνς) με ευεργετικά αποτελέσματα.

Ενώ η M4 GTS χρησιμοποιεί το σύστημα για αύξηση της ιπποδύναμης, η Bosch γενικά επικεντρώνεται στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι το σύστημα ψεκασμού νερού που εξέλιξε μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 4% και να βελτιώσει την οικονομία βενζίνης κατά 13%.

ΔEIΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την πειραματική BMW 1 Series Direct Water Injection

Όπως δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOCAR η Fabiana Piazza, παγκόσμια project manager της Bosch, «το σύστημα αποδίδει καλύτερα σε κινητήρες με απόδοση πάνω από 80 kW (109 PS) το λίτρο. Το λανσάρουμε στην αγορά τώρα, καθώς η αυστηρότερη νομοθεσία και οι νέες, ρεαλιστικές δοκιμές εκπομπής καυσαερίων αυξάνουν τη σημασία αυτής της τεχνολογίας σε όλα τα αυτοκίνητα».

Αν και διατίθενται στην αγορά παρόμοια aftermarket συστήματα ψεκασμού νερού, η Piazza λέει ότι πρόκειται για «μια καινοτομία που μόνο η Bosch κατασκευάζει» και ότι «βρίσκονται ήδη σε επαφή με μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει γι’ αυτούς πιο λεπτομερώς σε αυτή τη φάση».

Δείτε τώρα σε video πώς ακριβώς λειτουργεί ο άμεσος ψεκασμός νερού της Bosch:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube