Συνεργασία Volvo και Microsoft στην τεχνολογία της επόμενης γενεάς [video]

Συνεργασία Volvo και Microsoft στην τεχνολογία της επόμενης γενεάς [video]

Η Volvo και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εξελίξουν από κοινού την επόμενη γενιά των αυτοκινητικών τεχνολογιών

Ως μέρος της συνεργασίας τους, η Volvo και η Microsoft παρουσίασαν έναν αριθμό διαφορετικών χρήσεων οι HoloLens, οι οποίες είναι οι πρώτοι πλήρως αυτόνομοι ολογραφικοί υπολογιστές της Microsoft.

Η Volvo οραματίζεται ότι οι HoloLens θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ένας διαμορφωτής υψηλής τεχνολογίας, που θα επέτρεπε στους καταναλωτές να δουν στην πραγματικότητα και να έχουν την εμπειρία των διαφορετικών επιλογών με τις οποίες θα μπορούσαν να εξοπλίσουν το αυτοκίνητό τους. Οι αντιπρόσωποι θα μπορούσαν επίσης να κάνουν χρήση ειδικών γυαλιών για να εντοπίσουν οι υποψήφιοι αγοραστές τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και άλλες λεπτομέρειες του αυτοκινήτου.

Η αντιπροσωπεία δεν είναι ο μόνος τόπος όπου θα μπορούσαν οι HoloLens να είναι χρήσιμοι, καθώς οι σχεδιαστές της εταιρείας θα μπορούσαν να επωφεληθούν και αυτοί, βλέποντας τα σχέδιά τους να γίνονται πραγματικότητα. Ακόμη και οι βιομηχανικοί εργάτες θα μπορούσαν να κάνουν χρήση των HoloLens για να δουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με εξαρτήματα που τοποθετούν.

Η Volvo και η Microsoft απέφυγαν να αποκαλύψουν την πλήρη διάσταση της συνεργασίας τους, αλλά υπαινίχθηκαν τους μελλοντικούς τομείς της, που θα μπορούσαν να περιλάβουν και την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και τη χρήση δεδομένων που δημιουργούνται από τα διασυνδεδεμένα μεταξύ τους αυτοκίνητα. Αυτοί οι δύο τομείς θα μπορούσαν να είναι μέγιστο ευεργέτημα για τη Microsoft, καθώς οι κύριοι ανταγωνιστές της, η Apple και η Google ήδη έχουν προχωρήσει σημαντικά στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Τα δεδομένα από τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τη Microsoft ακόμα ένα διαφημιστικό πεδίο, παρόλο που οι καταναλωτές ανθίστανται στην προοπτική να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους ως κινούμενες διαφημίσεις.

[Πηγή Volvo και Microsoft]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube