Συνεργασία Honda και Hitachi για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων

Συνεργασία Honda και Hitachi για την κατασκευή ηλεκτρικών κινητήρων

Με ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους € 35 εκ., οι δύο εταιρείες περιμένουν να επωφεληθούν σοβαρά από αυτή τη συμφωνία.

Όπως είχε ανακοινωθεί το Φεβρουάριο, η συνεργασία της Honda με τη Hitachi Automotive Systems ξεκινάει και επισήμως αύριο, 5 Ιουλίου.

Οι δύο εταιρείες θα επενδύσουν από κοινού σχεδόν € 35 ευρώ για το ξεκίνημα αυτής της κοινοπραξίας, με τη Hitachi να κατέχει το 51% και τη Honda το 49% του μεριδίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Honda Civic 1.0 VTEC Turbo

Έτσι, η Honda θα έρθει πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου της που θέλει έως το 2025 τα δύο τρίτα των πωλήσεών της να αντιστοιχούν σε ηλεκτρικά μοντέλα. Ήταν κάτι που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016, όταν ιδρύθηκε το νέο τμήμα Εξέλιξης Ηλεκτρικών Μοντέλων της.

Είναι επίσης γνωστό ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει δύο ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στο 2018, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα το πόσο θα τα επηρεάσει η νέα αυτή κοινοπραξία.

Ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, είχε τότε δηλώσει στους συνεργάτες μας από το βρετανικό Autocar πως το πρώτο από τα προαναφερθέντα μοντέλα θα έχει μια συστοιχία μπαταριών υψηλής πυκνότητας και χαμηλού βάρους.

Ωστόσο το highlight της θα είναι η εξαιρετικά προηγμένη διαχείριση τόσο της θερμότητάς της όσο και της ενέργειας συνολικά. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι, η τεχνογνωσία της Hitachi Automotive Systems θα είναι ανεκτίμητη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R 2017

Η Honda έχει επίσης δηλώσει ότι το νέο μοντέλο της θα είναι εξαιρετικά πρακτικό, αφού η απλότητα της ηλεκτροκίνησης διευκολύνει πολύ τους σχεδιαστές σε αυτόν τον τομέα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μάλλον δε θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ ακόμα, αφού το πιθανότερο είναι να δούμε το νέο μοντέλο για πρώτη φορά στο σαλόνι της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Reuters, Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube