Συνεργασία Groupe PSA και nuTonomy για την εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων

Συνεργασία Groupe PSA και nuTonomy για την εξέλιξη αυτόνομων αυτοκινήτων

Ο γαλλικός όμιλος Groupe PSA ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής nuTonomy, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομα αυτοκίνητα.

Ο γαλλικός όμιλος Groupe PSA ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία πληροφορικής nuTonomy, με σκοπό την ανάπτυξη τεχνολογίας για αυτόνομα αυτοκίνητα. Η συνεργασία των δυο εταιρειών, πέρα από την ανάπτυξη του λογισμικού, περιλαμβάνει και δοκιμές πλήρως αυτόνομων οχημάτων στους δρόμους της Σιγκαπούρης.

Στόχος του ομίλου PSA είναι να εξελίξει πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα, που δεν θα χρειάζονται οδηγό. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν με κάμποσα Peugeot 3008 στα οποία η NuTonomy θα τοποθετήσει τους απαραίτητους αισθητήρες και λογισμικό που θα επιτρέψουν στις δυο εταιρείες να συλλέξουν αρχικά πληροφορίες και στην συνεχεία να εξελίξουν την τεχνολογία που απαιτείται για να κινείται ένα αυτοκίνητό μόνο του σε αστικό περιβάλλον.

«Η αυτόνομη οδήγηση στις πόλεις απαιτεί μια πιο ριζοσπαστική προσέγγιση τόσο όσον αφορά την τεχνολογία όσο και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ο οποίος θα καθορίζεται από το λογισμικό και τους αισθητήρες που θα έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο ώστε να μπορεί να κινηθεί στο απαιτητικό περιβάλλον μιας μεγαλούπολης. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την nuTonomy» δήλωσε η Anne Laliron της Groupe PSA.

Η PSA δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάζεται με μια εταιρεία πληροφορικής για την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας. Ανάλογη συνεργασία είχε ανακοινώσει πριν από καιρό και η BMW που επέλεξε να συνεργαστεί με την Intel και την Mobileye.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube